İSTANBUL

İmamoğlu'ndan istifa etmeyen iştirak yöneticilerine: Suç duyurusunda bulunacağım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyeye ait şirketlerin yönetim kurullarında bulunan eski yöneticilerin istifa etmemeleri halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İmamoğlu'ndan istifa etmeyen iştirak yöneticilerine: Suç duyurusunda bulunacağım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki merkez binada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu son günlerin en çok tartışılan konularından olan İBB iştiraklerindeki isimlerin istifa etmemesine yönelik  önemli açıklamalarda bulundu ve ''Genel sekreter ve yardımcılarının yönetimde olduğu şirketlerden başka İştirakler de var. Oralardaki süreceler ne durumda'' sorusunu cevapladı. İmamoğlu şunları söyledi:

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM AFİŞE EDECEĞİM"

''Aynı, aynı anlayışla son ana kadar kullanma çabası. Ağustos'un 23, 25, 28'ine genel kurul kararı alma çabası. Nedir bu? 40-45 gün daha orada duracaksınız? Niçin? Kendi şirketin değil. Ben sizden şahsıma devralmıyorum. O bakımdan orada artık kimin durduğunun bir önemi yok. Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir. Suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım. Ben çünkü öyle söz verdim insanlara. Benimle ilgili değil. Millete ait bir varlığın korunması süreci. Millete ait bir yeni yönetim anlayışıyla buluşma süreci. Hesap verme sürecinin başlanması. Dolayısıyla gün gün bu konuları aktaracağım. Suç duyurusunda bulunacağım, afişe edeceğim gerekirse. Sabırla bekliyorum. Cuma günü konuştum, bir karşılık buldu. Bugün de konuşuyorum, umarım yine bir karşılık bulur. Bulmadı devam edeceğim konuşmaya'' şeklinde yanıtladı.

Yorumlar