İSTANBUL

İlçe ilçe İmamoğlu-Yıldırım kıyaslaması! En çok oy nereden geldi?

23 Haziran'da yapılan İstanbul seçimini bilen KONDA Araştırma Şirketi çarpıcı bir rapor yayınladı. Bu rapora göre İmamoğlu en yüksek oyu Beşiktaş'tan Yıldırım ise Sultanbeyli'den almış...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İlçe ilçe İmamoğlu-Yıldırım kıyaslaması! En çok oy nereden geldi?

23 Haziran İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu’na en çok oy veren işsizler, öğrenciler ve gençler olurken, Binali Yıldırım’a oy verenlerin ise ağırlıklı olarak lise ve altı okullardan mezun oldukları kaydedildi.Peki ilçelerde durum ne? 23 Haziran'da kıyasıya yarışan iki isim hangi ilçeden en çok oy almış?

Bekir Ağırdır'ın yönetimini yaptığı KONDA Araştırma Şirketi, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimlerine ilişkin “Sandık Analizi ve Seçmen Profilleri” raporunu sitesinden yayımladı.

KONDA Araştırma Şirketi’nin hazırladığı seçim raporuna göre, işsizler, öğrenciler ve gençler Ekrem İmamoğlu’na oy verirken, Binali Yıldırım’a oy verenlerin ise ağırlıklı olarak lise ve altı okullardan mezun oldukları kaydedildi.

Peki 23 Haziran'da İmamoğlu ve Yıldırım hangi ilçelerden en yüksek oyu aldı?

İMAMOĞLU'NA EN YÜKSEK OY BEŞİKTAŞ'TAN

Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 50’den fazla oya ulaştığı ilçelere bakıldığında sırasıyla Beşiktaş (%71,1), Kadıköy (% 67,8), Bakırköy (%66,3), Şişli (%59,7), Adalar (%58,5), Maltepe (%52,4), Silivri (%51,1), Beylikdüzü (%51,1) ve Çatalca (%50,6) öne çıkıyor.

YILDIRIM'A EN YÜKSEK OY SULTANBEYLİ'DEN

Buna karşılık Yıldırım’ın en yüksek oy oranına ulaştığı ilçeler ise sırasıyla Sultanbeyli (%53,5), Esenler (%50,1), Arnavutköy (% 48,4), Sultangazi (%48,1), Bağcılar (%46), Pendik (%43,6), Ümraniye (%43,2), Gaziosmanpaşa (%42,7), Başakşehir (%42,7), Şile (%42,2), Kağıthane (%41,5).

Yorumlar