İSTANBUL

İETT'den kazalara karşı ek önlemler!İşte yıllara göre kaza sayıları

İstanbul'da art arda metrobüs kazaları yaşandı. Kazalarda toplam 21 kişi yaralandı. İETT kazaların yaşanmaması için ek önlemler alındığını açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İETT'den kazalara karşı ek önlemler!İşte yıllara göre kaza sayıları

İstanbul'daki metrobüs kazaları için İETT harekete geçti.  İETT Genel Müdürü Vekili Hamdi Alper Kolukısa yönetimindeki toplantıya İETT'nin tüm ilgili müdürleri katıldı.İETT'den yapılan açıklamaya göre kazaların oluş kaynağı ile ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı.

Metrobüs hattında 6 ve 8 Ekim  tarihlerinde yaşanan kazaların ardından İETT yönetimi, yeniden değerlendirme yapmak üzere biraraya geldi. İETT Genel Müdürü Vekili Hamdi Alper Kolukısa yönetimindeki toplantıda, metrobüs kazalarının nedenleri ve alınan önlemler masaya yatırıldı. Toplantıya  daire başkanlarıyla beraber İETT'nin ilgili tüm müdürleri de katıldı.

Kazaların oluş kaynağı ile ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığını belirten Genel Müdür Vekili Kolukısa, idari soruşturmada Teftiş Kurulu Başkanı'nın bizzat görevlendirildiğini ifade etti. Kolukısa, Makine Mühendisleri Odası'ndan da bilirkişi talep edildiğini sözlerine ekledi.  

Toplantıda, daha önce kaza yapan araçları kullanan sürücülerle ilgili de neden ve etkenler konusu da masaya yatırıldı. Bu çerçevede daha sağlıklı sürüş konusunda sürücülere verilen eğitimlerin yeniden gözden geçirilmesi, görevlendirmelerde kazalardaki payları dikkate alınması kararlaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen metrobüs kazalarının ardından, tedbirlerin arttırıldığını, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için "Erken Uyarı Sistemi"nin devreye alınmaya başladığını belirtmişti.

Alınan önlemler sonucunda İETT verilerine göre, hattaki kaza sayısında da düşüş yaşanıyor. Yıllara göre kaza sayıları şu şekilde:

Yorumlar