İSTANBUL

İETT güncelleme yapıyor! Yeni hali böyle uyarı levhaları yerine...

İETT engelli, yaşlı, hamile ve çocuklu kadınlara ayrılmış koltuklar için harekete geçti. Yeni düzenleme ile otobüslerin içindeki uyarı levhaları yerine koltuklar üzerinde yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu kadını temsil eden figürlerin yer aldığı kılıflarla kaplanıyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İETT güncelleme yapıyor! Yeni hali böyle uyarı levhaları yerine...

İstanbul'da tüm toplu taşıma araçlarında yaşanıyor yer kapma durumu.. Üstelik birçok duyarsız kişinin de ne hamileler ne de yaşlılar umurumda... İETT'den müthiş bir güncelleme geldi ve İETT, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla pozitif ayrımcılık yapmak için kolları sıvadı.

KOLTUK SAYISI DA ARTTIRILACAK
Şimdilik az sayıdaki otobüste test edilen yeni uygulama ile farkındalık yaratmak, yolcu memnuniyetini arttırmak hedefleniyor. Otobüslerin iç kabinlerinde, pencere altlarında yer alan uyarı levhalarının yerine, üzerinde yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu kadını temsil eden figürlerin bulunduğu kılıflarla koltuklar kaplanacak. İETT ayrıca, özel yolcular için ayrılan 4 koltuk sayısını, yeni alacağı otobüslerde 6'ya çıkarmak için çalışma yapıyor.

OCAKTAN SONRA TÜM OTOBÜSLERDE
“Yolcularımızdan bu farkındalığa katkıda bulunmalarını özel olarak istiyoruz” diyen İETT Genel Müdürü Hamdi Alper Kolukısa şunları söyledi:

“Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Ocak ayından sonra, tüm otobüslerimizde özel desenli koltuklarımızla yolcularımıza hizmet vereceğiz. Amacımız; bu koltukların engelli, yaşlı, çocuklu ve hamile yolcularımıza ait olduğu farkındalığını biraz daha arttırmak.”

Yorumlar