İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na eleştiri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemlerini hatırlatan Soylu, "Beylikdüzü ilçesinde çok maharetli bir hizmeti bugüne kadar duymuş değilim" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na eleştiri

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı toplantı salonunda 16 mahalle muhtarıyla buluşan Soylu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım'ın oylarının düşürüldüğünü ve siyasi hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Soylu, CHP'nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirdi.

"SİYASİ HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM"

"İstanbul'da ilginç bir şey oldu" diyen Soylu, "Ne oldu ve biz niçin 23 Haziran'da tekrar randevulaştık? Ve bu süreç nasıl 23 Haziran'da tekrar ediliyor. Bunları biraz izah etmem gerekebilir. Şu net İstanbul'un bütün dünyayı etkileyen gücü var. Çünkü burası İstanbul, Türkiye'nin en önemli hazinesidir. İstanbul'un gücünü, kuvvetini birileri Türkiye'nin lehine kullandırmak istemiyor. Birçok sandıkta Binali Bey'in aldığı oy 210'ken, sıfıra düşürüldü, 170'ken 5'e düşürüldü. Siyasi hayatımda ben ilk kez görüyorum" dedi.

"SANDIK KURULU BAŞKANLARININ BÖYLE BİR SİYASİ PARTİYE YIĞILI OLMASI TESADÜF DEĞİL"

"Sandık kurulu başkanlarından 96 tanesi CHP üyesi. Bu tesadüf olamaz" diyen Soylu, "3 bin 389 tanesi de birinci dereceden CHP'lilerin akrabası, ya annesi ya babası ya evladı. İstanbul gibi koskoca şehirde sandık kurulu başkanlarının bu kadar tesadüfü bir şekilde böyle bir siyasi partiye yığılı olması veya onların birinci derecede akrabası olması tesadüf değil" şeklinde konuştu.

"BEYLİKDÜZÜ İLÇESİNDE ÇOK MAHARETLİ BİR HİZMETİ DUYMUŞ DEĞİLİM"

Soylu, "İstanbul ya küresel güç, karar merkezi olacak ya da küresel güçlerin arka bahçesi olacak. Buna bir karar vereceğiz. Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yaptı. İstanbul ne kadar büyükşehirse de iyi yapılan hizmetlerin hemen duyulduğu, kötü emsallerin de hemen ulaştığı bir şehirdir. Ben İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi'nde, Beylikdüzü ilçesinde çok maharetli bir hizmeti bugüne kadar duymuş değilim" dedi.

Yorumlar