İSTANBUL

İBB'nin herkesi hareket ettiren videolarına büyük ilgi

İBB’nin hafta içi her gün canlı yayınlanan egzersiz videoları büyük ilgi görüyor. Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan içerikler için “Amacımız her gün daha fazla katılımcı ile evde kalan herkesin hareket etmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB'nin herkesi hareket ettiren videolarına büyük ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs ile mücadele kapsamında toplu alanlardaki salgın riski nedeniyle birçok etkinlik ve hizmeti, tedbir amaçlı durdurdu.

İBB şirketlerinden Spor İstanbul’a bağlı spor tesisleri de bu kapsamda geçici olarak kapatıldı. İBB, tüm imkanlarıyla pandemi ile mücadelesini sürdürürken Spor İstanbul da uzmanların “Evde Kal” çağrısına uyanlar için sosyal medya hesaplarından egzersiz serileri paylaşmaya başladı. Evlerinde vakit geçirenlerin sağlığını koruması için fiziksel aktivite içerin videolar büyük ilgi gördü. İBB ve Spor İstanbul’un sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan içerikler, yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendi.

ONLİNE EGZERSİZ İMKANI

Spor İstanbul’un pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran hareketsizliğin önüne geçecek önerileri, profesyonel eğitmenlerce hazırlanıyor. Yetişkinler ve 60 yaş üstü bireyler için özel egzersiz videoları, evde kalan herkesi aynı anda spor yapmaya davet ediyor. İlgiyle takip edilen online egzersiz imkanı hakkında konuşan Onur, “Etkileşimimizin en yüksek olduğu sosyal medya kanalımız Instagram üzerinden Spor İstanbul’un uzman eğitmenlerinin desteği ile sunduğumuz egzersizlerimizin bu denli yoğun ilgi görmesi, başta ben olmak üzere tüm ekibimizi çok mutlu ediyor. Bugün, 3 bine yakın kişi aynı anda egzersiz yaptı. Bu, bizim en büyük spor tesisimize giren ortalama sayıdan daha yüksek. Amacımız her gün daha fazla katılımcı ile evde kalan herkesin hareket etmesini sağlamak” dedi.

Videoların, yetişkinler ve 60 yaş üzeri sağlıklı bireyler için egzersiz pratikleri sunduğunu anlatan Onur, evde uzun süre oturmaktan kaynaklanan bel ağrılarını engellemeye dönük aktivitelerin de bulunduğunu söyledi.

Yorumlar