İSTANBUL

İBB'den metrobüslerde sabah saatlerinde yaşanan yoğunluğa açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden metrobüslerdeki yoğunluğa ilişkin bir açıklama geldi. İBB yoğunluğun metrobüs arızasından kaynaklandığını belirtti ve aksamadan dolayı özür diledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB'den metrobüslerde sabah saatlerinde yaşanan yoğunluğa açıklama

Bu sabah metrobüs duraklarında aşırı yoğunluk yaşandı. Metrobüsle işe ve okula gitmek isteyenler uzun sürede beklemek durumunda kalmıştı. İBB  sabah saatlerinde metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluğun araç arızasından kaynaklandığını açıkladı. İBB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul’da bu sabah 07:59’da Metrobüs hattının Avcılar İBB Sosyal Tesisler İstasyonu’nda bir araç arıza yapmıştır. 08:00’de denetim amiri istasyona intikal etmiş, tek yönlü geçiş verilmeye başlanmıştır. 08:04 tekli geçiş sırasında işareti yanlış algılayan 2 otobüs şoförü, konvoydan çıkarak hattın iki yönlü kapanmasına sebep olmuştur. 08:14’te yapılan müdahale ile metrobüs hattımız normale dönmüştür. Metrobüste benzer bir arıza ve teknik aksamanın bir daha yaşanmaması için personele gerekli uyarılar yapılmıştır.

"ÖNLEMLER ALINDI"

Hattın 10 dakika trafiğe çift yönlü kapanmasıyla oluşan bekleme ve yoğunluktan dolayı İstanbullulardan özür diler, benzer bir sorunun tekrar yaşanmaması için önlemlerin alındığını belirtmek isteriz."

Yorumlar