İSTANBUL

İBB'den İstanbul hava durumuna ilişkin açıklama! Yeni haftada başlıyor

İstanbul hava durumuna ilişkin son açıklama İBB'den geldi. Bugün öğle saatlerinde termometreler 30 dereceye kadar çıkacak. Yapılan açıklamada önümüzdeki haftada sıcaklıkların daha da artacağı bildirildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB'den İstanbul hava durumuna ilişkin açıklama! Yeni haftada başlıyor

İstanbul'da sıcak ve güneşli bir hava hakim. İBB hava durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Sıcaklıkların önümüzdeki hafta kademe kademe artacağı 7 Ağustos'a kadar mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, İstanbul’da güne 23 °C’ler civarında seyreden hava sıcaklığı ile birlikte az bulutlu ve açık bir gökyüzü ile başlandı. Gün boyu havada güneşli bir gökyüzünün hâkim olması beklenirken, hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 30°C’ler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Poyrazdan orta kuvvette (10 ila 27 km/s) esecek. Deniz suyu sıcaklığının 24°C olması bekleniyor. Nem oranı yüzde 40–70 aralığında seyredecek.

İstanbul’da önümüzdeki hafta boyunca yağış beklenmezken, sıcaklıkların kademe kademe artarak önümüzdeki hafta 32°C’lere kadar yükseleceği tekrardan yaz havasının yaşanmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hâlihazır meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının 7 Ağustos’a kadar mevsim normalleri civarı ile 1-4°C üzerinde seyretmesi bekleniyor.  

Yaz mevsimine girerken yüzde 85’ler seviyelerindeki baraj doluluk oranları kurak geçen Haziran ve Temmuz ayları boyunca yüzde 70’ler seviyelerine geriledi.

İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 70.35. Toplam tutulan su miktarı 611 milyon m3. Barajlardaki suyun hızla azalmasında tüketimin yanı sıra yaz mevsiminde artan buharlaşma nedeniyle yaşanan kayıplarda etkili oluyor.

Yorumlar