İSTANBUL

İBB'den dünyada bir ilk! 'Altın bahar' görücüye çıkıyor

İBB iştiraklerinden Halk Ekmek yaşlılar için özel ekmek üretti. 'Altın Bahar'ın lansman toplantısı 8 Ekim'de gerçekleşecek.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB'den dünyada bir ilk! 'Altın bahar' görücüye çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dünyada bir ilki hayata geçiriyor. Yaşlılar için özel üretilen 'Altın Bahar' görücüye çıkıyor. Altın Bahar'ın içeriğinde yok yok... İBB Kayışdağı Darülaceze'de yapılacak lansmanın ardından "Altın bahar" piyasaya sürülecek.

Yaşlıların yaşam kalitesini arttırmak ve onların günlük beslenmesine takviye oluşturmak amacıyla İstanbul Halk Ekmek tarafından üretilen "altın bahar" ekmeği görücüye çıkıyor. Üzümlü ve kuru domatesli olmak üzere iki çeşitte üretilen ekmekler, protein, kalsiyum, D3 vitamini, enerji ve lif bakımından zengin bir içeriğe sahip.

Tamamen tuzsuz olarak üretilen ekmeklerin tüketilmesiyle birlikte, ileri yaşta ortaya çıkan kas erimesine bağlı düşmelerin azaltılması, kalsiyum ve D vitamini eksikliğine bağlı  kemik erimesi görülme sıklığının düşürülmesi, liften zengin gıda alımı ile bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesi amaçlanıyor.

Yorumlar