İSTANBUL

İBB Plajları nerede Avrupa ve Anadolu yakası nerede denize girilir?

İstanbul'da denize nerede girilir sorusu havaların ısınması ile birlikte herkes tarafından sorulmaya başlandı. İBB'nin Avrupa ve Anadolu yakasındaki planları nerede, İBB'nin plajlarının giriş ve çıkış saatleri ne sorularının cevaplarını ve İBB'nin plajları ile ilgili merak edilen her şey haberimizde...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Plajları nerede Avrupa ve Anadolu yakası nerede denize girilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl  İstanbulluların temiz ve güvenli ortamlarda denize girmesi için hizmet veriyor. İstanbullular cankurtaran hizmeti verilen, düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği plajlarda gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşıyor. Peki İstanbul'da denize nerede girilir, İBB'nin plajları nerede?

HAFTANIN YEDİ GÜNÜ DENİZ KEYFİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasındaki Caddebostan 1-2-3 ve Avrupa yakasındaki Güneş ve Menekşe Plajları’nda her gün on binlerce İstanbulluya günübirlik tatil imkanı sunuyor.İBB Plajları, haftanın yedi günü sabah saat 8:30 ile akşam 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Avrupa Yakası’ndaki İBB Plajları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa yakasında Florya sahilinde yer alan Menekşe ve Güneş Plajları’nda hizmet veriliyor.

Menekşe Plajı  

Küçükçekmece Gölü yanında bulunan ve ücretsiz olarak hizmet verilen Menekşe Plajı, 620 metrelik sahil şeridine sahip. Olası durumlara karşı kurtarma botu ve ambulansın hazır bekletildiği Menekşe Plajı’nın 100 araçlık bir de otoparkı bulunuyor.

Güneş Plajı 
840 metre uzunluğundaki Güneş Plajı’nda iki bölüm halinde hizmet veriliyor. Florya Tren İstasyonu karşısında yer alan ve yaz aylarında İstanbullar için serin bir tatil köşesi olan Güneş Plajı’nda, plaj voleybol sahası ve 300 araçlık otopark bulunuyor.

Anadolu Yakası’ndaki İBB Plajları

Caddebostan sahilinde toplam 1000 metre uzunluğunda 3 ayrı belediye plajı bulunuyor. Olası durumlara karşı zodyak kurtarma botu ve ambulansın hazır bekletildiği plajlarda gün boyunca müzik yayını yapılıyor.

450 metre uzunluğundaki Caddebostan 1 Plajı’nda 7 yaş ve üzeri için şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC alanlarının kulanım bedeli yetişkinler için 20, öğrenciler içinse 10 TL. Caddebostan 1 Plajı’ndan da engelli vatandaşlar ile refakatçisi olan bir kişi yine ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

300 metre uzunluğundaki Caddebostan 2 Plajı ve 250 metre uzunluğundaki Caddebostan 3 Plajları ise ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Yorumlar