İSTANBUL

İBB plajları 2019 Avrupa yakası nerede denize girilir?

İstanbul'da Avrupa yakasında nerede denize girilir? İBB'nin Avrupa yakası plajları nerede? soruları havaların ısınması ile sorulmaya başlandı. İBB'nin Avrupa yakasında Menekşe ve Güneş Plajları bulunuyor İşte İBB Avrupa yakası plajları 2019 ile ilgili tüm detaylar..

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB plajları 2019 Avrupa yakası nerede denize girilir?

Havalar ısındı artık herkes kendini serin sulara atmak istiyor. Binlerce İstanbullu nerede denize girilir sorusunu soruyor. Peki İBB'nin Avrupa Yakasında hangi plajları bulunuyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl  İstanbulluların temiz ve güvenli ortamlarda denize girmesi için hizmet veriyor. İstanbullular cankurtaran hizmeti verilen, düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği plajlarda gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşıyor. Peki İstanbul'da denize nerede girilir, İBB'nin Avrupa Yakası plajları nerede?

Avrupa Yakası Plajları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa yakasında Florya sahilinde yer alan Menekşe ve Güneş Plajları’nda halka hizmet verilmektedir.

Menekşe Plajı

620 metre sahil şeridine sahip olan Menekşe Plajı’nda; 200 adet şezlong, 200 adet şemsiye, 1 adet cankurtaran mobosu, 3 adet cankurtaran kulesi, 12 adet tuvalet, 8 adet soyunma kabini, 5 adet duş kabini, 1 adet güvenlik kabini ve 1 adet büfe bulunuyor. Plajda, 1 adet kurtarma botu ve ambulans, olası durumlara karşı hazır bekletiliyor.

Küçükçekmece Gölü yanında bulunan ve ücretsiz olarak hizmet verilen Menekşe Plajı’nda 100 araçlık bir de otopark mevcut.

Güneş Plajı

840 metre uzunluğundaki Güneş Plajı iki bölüm halinde hizmet veriyor. Güneş Plajı’nda; 2 adet cankurtaran kulesi, 1000 adet şezlong, 1300 adet şemsiye, 42 adet tuvalet, 234 adet soyunma kabini, 48 adet duş, 1 güvenlk kabini, 2 adet cankurtaran kulesi, 1 adet kafeterya ve 228 adet emanet dolabı bulunuyor.

Yaz aylarında İstanbullar için serin bir tatil köşesi olan Güneş Plajı’nda plaj voleybolu oynanabilmektedir. Florya Tren İstasyonu karşısında bulunan ve müzik yayını da yapılan plajın 300 araçlık otoparkı da mevcut. 0-7 yaş arası çocukların ücretsiz olarak yararlanabildiği Güneş Plajı’nda; şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve wc alanlarının kulanımı ücrete dahil ediliyor.

Yorumlar