İSTANBUL

İBB Medya AŞ'ye eleman arıyor! 50 kişi çıkartılmıştı

Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturmasının ardından İBB iştiraklerinden olan Medya AŞ'de de 50 kişinin işine 20 Ağustos günü son verilmişti. Medya AŞ önceki gün Twitter hesabından “yeni çalışma arkadaşları arıyoruz” ilanı yayınladı. İlana tepkiler büyüktü.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Medya AŞ'ye eleman arıyor! 50 kişi çıkartılmıştı

Medya AŞ önceki gün Twitter hesabından “yeni çalışma arkadaşları arıyoruz” ilanı yayınladı. Yayınlanan iş ilanında “İstanbul Dijital Medya AŞ’nin ilgili departmanlarında görev alacak, işini ve şehrini çok seven takım arkadaşları arıyoruz” ifadeleri yer aldı.

İlanda; kameraman, grafik tasarımcısı, sanat yönetmeni ve yapım yönetmeni, haber editörü, haber prodüktörü, yazar ve kurgu operatörü alınacağı belirtildi. Başvuruların 20 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, Medya AŞ’deki, 184 personelin 50’sinin işine 20 Ağustos günü son verdi. Çalışanlara işten çıkarmalarla ilgili hiçbir gerekçe gösterilmedi.

Çalışanlar “İBB Medya AŞ çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek, alın terimizle üretme gayreti içinde olduk. Verilen işleri hakkıyla yaptık” sözlerini kullanmıştı. 

İLANA TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Twitter hesabı üzerinden yayınlanan mesajın altına çok sayıda yorum yapıldı.İşte onlardan bazıları:

-İbb önünde bir sürü insan var Liyakatli , kapınızda bekliyorlar. Daha ne arıyorsunuz ki.

-Hani işçi fazlası vardı noldu

-İsraf var diye işçi çıkarıp ilanla işçi aramak.

-İnsanları işten at şimdi yeni takım kur .

Yorumlar