İSTANBUL

İBB Meclisi'nde "HDP" gerginliği: Onlara da teşekkür et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı canlı yayınla gerçekleştirildi. Milyonlarca kişinin takip ettiği toplantıda önemli kararlar alındı Bununla birlikte CHP Genel Başlanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'e teşekkür eden İYİ Partili Suat Sarı'ya AK Parti sıralarından "HDP'ye de teşekkür et" şeklinde laf atılması üzerine bir süre gerginlik yaşandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün tekrar toplandı. Canlı yayınlanan toplantıda komisyonlara havale edilen veya önceki aylarda komisyonlardaki konular karara bağlandı.

Belediye Meclis toplantısında ilk olarak öneriler alındı. Ardından gündem dışı söz alanlar konuşmaya başladı.  Ekrem İmamoğlu da 15 Temmuz günü 11.45'te belediye önünde tören yapılacağını ve sonrasında mevlit okutulacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'nun ardından söz alarak belediye başkanlarına yapılan daveti eleştiren Tevfik Göksu ve komisyon toplantı odalarının önünün lobiye dönüştüğü iddiasını kabul etmedi. İmamoğlu ise "Tevfik bey bizim canlı yayını çok sevdi" diye başladığı konuşmasında belediye başkanlarına usule uygun olarak davet gönderildiğini söyledi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 haziran seçimleri sonrası "25 belediye başkanım var" sözlerini eleştirdi. Göksu'nun "Genel Başkanımız seçim değerlendirmesi yapıyordu" sözleri karşısında İmamoğlu bu kez "Genel Başkanınızdan değil Cumhurbaşkanından bahsediyorum" yanıtını verdi. Tartışmanın karşılıklı sürmesi sonrası İmamoğlu bir kez daha "Sizin genel başkanınız benim değil. Yanlış anlamaya devam ediyorsunuz" dedi.

"HDP'YE DE TEŞEKKÜR ET" SÖZLERİ SONRASI GERGİNLİK YAŞANDI

İstanbul'un trafik sorunu ile ilgili söz alan İYİ Partili Suat Sarı konuşmasına Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ettikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e teşekkür etti. AK Parti tarafından "HDP'ye de teşekkür et" şeklinde laf atılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. İmamoğlu, AK Partili üyeleri, konuşmacının sözünü kesmemeleri konusunda uyardı. Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi ve önergeler oylanmaya başladı.

Ekrem İmamoğlu İBB Meclis toplantısı öncesi yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: İBB Meclisimiz dünyanın en çok ilgi gören meclislerinden biri. Yaptığımız canlı yayınlar milyonlarca vatandaşımız tarafından izleniyor. Katılımcı ve şeffaf yönetim ilkemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bugünkü toplantımızı da 13.00’de sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.
Yorumlar