İSTANBUL

İBB huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerini temizledi

İBB, sokağa çıkma kısıtlaması boyunca, İstanbul’da müsait durumdaki huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde temizlik çalışması yaptı. İki gün boyunca 100 kadar tesis yıkandı. Ayrıca kentin kritik noktalarında, 1300 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda, yıkama ve süpürme çalışması yapılarak İstanbul, mesai başlangıcına hazır hale getirildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerini temizledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü bireylerin yoğun olarak yaşadığı huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde temizlik yaptı. İki gün boyunca, resmi-özel ayrımı yapılmaksızın, İstanbul genelinde 100 civarında tesis yıkandı.

EKİPLER TAM DONANIMLI ÇALIŞTI

Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinin bahçeleriyle birlikte çevrelerinin yıkanması için İSTAÇ’a bağlı 40 araç ve 80 personel görev yaptı. Görevli ekipler, koronavirüse karşı özel kıyafet, maske ve eldiven kullanımın yanı sıra sosyal mesafe kuralına da titizlikle uydu.

KENTİN KRİTİK NOKTALARI TEMİZLENDİ

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca İstanbul genelinde yıkma ve süpürme çalışmaları da sürdürüldü. Kentin ana yolları, meydanları, raylı sistem giriş-çıkışları, alt-üst geçitler, otobüs durakları, haller, gasilhaneler ve başta hastaneler olmak üzere halkın yoğun olarak kullandığı kamu kurumları gibi alanlarda temizlik yapıldı.

Çalışmalarda iki gün boyunca bin 382 personel, bin 300 futbol sahası kadar bir alanda, görev yaptı. Bu süreçte sahadaki araçlar toplam 386 kez göreve çıkarak, toplam 147 futbol sahasına denk gelen 1 milyon metrekarenin üzerinde bir alanı yıkadı.  Aynı şekilde toplam 1153 futbol sahasına denk gelen 8 milyon 250 bin metrekare civarında bir alanı da mekanik araçlarla süpürdü.

80 BİN TON TIBBİ ATIK TOPLANDI

Ayrıca İstanbul genelinde iki günde toplam 80 bin ton tıbbi atık toplandı. Çalışmalara 42 araç ve 120 personel katıldı. Atıklar, İSTAÇ’ın tesislerinde güvenle bertaraf edildi.

Yorumlar