İSTANBUL

İBB Gençlik Meclisi yaz etkinliklerini sürdürüyor

İBB Gençlik Meclisi, düzenlediği eğitim programları ve etkinliklerle İstanbul gençliğine değer katmaya devam ediyor. Yabancı dil eğitimleri, eğitim atölyeleri, kişisel gelişim programları ve sosyal etkinlikler gibi pek çok farklı program yaz boyunca İstanbullu gençlere sunuluyor.

İBB Gençlik Meclisi yaz etkinliklerini sürdürüyor

İBB Gençlik Meclisi, düzenlediği eğitim programları ve etkinliklerle İstanbul gençliğine değer katmaya devam ediyor. Gençlik Meclisi, Gençlik Yaz Programı kapsamında 24-30 Haziran 2019 tarihleri arasında birbirinden farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirdi.

Osmanlıcada Arapça-Farsça Kurallar, Rusça A2, Fransızca A2 eğitimleri geride kalan hafta içinde yapılan son derslerle birlikte sona ererken, İBB Gençlik Meclisi’nin tematik otobüslerinden Bilim Hattı Otobüsü, 26-27 Haziran 2019 tarihlerinde Kâğıthane İmam-Hatip Okulu ve Beyoğlu Muallim Cevdet İlkokulu’nda yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin tanıtım programları gerçekleştirdi.

GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ DÜZENLENDİ
İBB Gençlik Meclisi Kişisel Gelişim Kulübü gençlerin sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Geri Dönüşüm Atölyesi düzenledi. Atölye programı kapsamında geri dönüşümün önemi ve basitliği hakkında sunum yapıldı, daha sonra katılımcılar basit bez parçalarıyla kendi kokulu süngerlerini yaptı. Aylin Bölük'ün konuk olarak katıldığı atölye programı, İBB Gençlik Meclisi’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleştirildi.
28 Haziran Cuma günü Zeytinburnu, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde kültür gezileri ve tiyatro etkinlikleri kapsamında gençler için gezi düzenlendi. Etkinlik kapsamında gençlere Panorama 1453, Yerebatan Sarnıcı ve Miniatürk gezdirildi. Ayrıca 28 Haziran Cuma günü 4 hafta sürecek Excel Eğitim Programı başladı.

GENÇLERE KİŞİSEL GELİŞİM, ÇOCUKLARA KREŞBÜS HİZMETİ
İBB Gençlik Meclisi Kişisel Gelişim Kulübü gençlerin iletişim yeteneklerini ve sosyal becerilerini kuvvetlendirmek, irticalen konuşma yetisini güçlendirmek ve kendilerini istedikleri şekilde ifade etmelerini sağlamak amacıyla İletişimin Notası -İletişim Kendini Geliştirmektir!- isimli program düzenledi. Etkinlik 29 Haziran Cumartesi günü İBB Gençlik Meclisi’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleştirildi.
Haftanın son etkinliği Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından gerçekleştirildi. 29 Haziran Cumartesi günü Üsküdar Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, tematik otobüslerden Kreşbüs’te küçük çocuklara ücretsiz ağız taraması yapıldı. Etkinlik kapsamında çocuklar diş sağlığına nasıl dikkat edecekleri konusunda bilgilendirilirken, çene kapanışı ile omurga duruşu arasındaki ilişki de anlatıldı. İBB Gençlik Meclisi üyeleri, çocuklara küçük hediyeler verdi.

Yorumlar