İSTANBUL

İBB elemanları tek tek fişlemeye başladı! Dikkat çeken müdahale

İBB'den yeni hamle! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kişilere; dernek, vakıf ve sivil toplum örgütünün toplantısına katılmak için izin almaları gerektiğine dair tek tek mesaj yollandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB elemanları tek tek fişlemeye başladı! Dikkat çeken müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'de (İSPER) çalışanlarının vakıf, dernek veya sivil toplum örgütü (STK) çalışmalarına katılması izne bağladı.

HANGİ STK'DA GÖNÜLLÜLÜK YAPACAKLARINI BİLDİRMEK ZORUNDALAR

Mesai dışında dernek, vakıf veya sivil toplum örgütü faaliyetlerine katılmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı onay alma şartı getirildi. İSPER çalışanlarına gönderilen mesajda; "STK'ların organizasyonlarına her türlü katılım için onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir" denildi. Söz konusu uygulamanın fişleme olduğu ifade ediliyor.

İSPER A.Ş. tarafından çalışanlara gönderilen mesajda;
"Değerli Çalışanlarımız, ikinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine duyuru yapılması ihtiyacı doğmuştur. Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde, başka bir işveren emrinde çalışması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir. Sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda, gelir amacı olmaksızın gönüllü olarak yapılacak her türlü katılım için de onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir." İfadelerine yer verildi.

Yorumlar