İSTANBUL

İBB Düze'deki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Düzce’de yaşanan sel ve heyelan nedeniyle Melen Çayı’nda kaybolan 5 kişiyi arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken bölgenin de yaralarını sarmaya devam ediyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Düze'deki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, 17 Temmuz’da Düzce’de yaşanan sel ve heyelanının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bölgeye intikal etmişti.

5 gündür aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında, felaketin yaşandığı günün ertesinde İBB ekipleri kayıp bir kişinin cansız bedenine ulaşmıştı. İBB ekipleri, Melen Çayı’nda kaybolan 5 kişiye daha ulaşmaya çalışıyor. Bölgedeki ekipler ayrıca vatandaşların su ve yiyecek ihtiyaçlarını da karşılıyor.

ENKAZLAR KALDIRILIYOR, KAPANAN YOLLAR AÇILIYOR
AKOM yönetimindeki İBB ekipleri, Yol Bakım Daire Başkanlığı'na ait 5 adet iş makinesi ile Akçakoca ve Cumayeri ilçelerine bağlı köy yollarını açma, yollarda mahsur kalan araçları kurtarma, kapanan menfezleri açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca İBB’ye ait iş makinesi tırlar, İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşlerine bağlı iş makinelerini de felaket bölgelerine kısa mesafeli olarak taşıyor.Sel ve heyelan felaketi ile en çok hasar gören Dilaver, Uğurlu, Esma Hanım, Dokuz Değirmen, Iğdır köylerinde enkaz kaldırma, yol açma çalışmaları da devam ediyor.

TEMİZ SU İHTİYACINI İBB KARŞILIYOR
Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde, temiz su şebekelerinin çökmesinden dolayı, Hamidiye AŞ'ye ait 6 adet 16 tonluk içme suyu araçları mağdur vatandaşlara temiz su temin ediyor.Bu sabah itibariyle İSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait 3 adet kombine araç Cumayeri’ne ulaşarak, biri Esma Hanım köyünde, diğer ikisi de Uğurlu köyünde olmak üzere temizlik çalışmalarına başladı. Diğer yandan, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait 6 kişilik müdahale ekibi Esma Hanım köyünde camii, okul, sağlık ocağı, lojman, Tarım Kredi Kooperatifi ve vatandaşların zarar gören evlerinde su tahliye ve temizlik çalışmaları yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Müdürlüğü’ne ait Mobil Büfe Esma Hanım Köyünde vatandaşın ve personelin yiyecek içecek ihtiyacını karşılıyor.
İBB’nin alanında uzman 48 kişilik ekibi bölgede görev yapıyor

BÖLGEDE HİZMET VEREN İBB’YE AİT ARAÇLAR
5 ADET İŞ MAKİNESİ (DOZER, EKSKAVATÖR )
1 ADET SU ALTI ARAMA KURTARMA ARACI
1 ADET KOMBİNE ARAÇ
2 ADET VİDANJÖR
1 ADET 7 TONLUK SU İKMAL ARACI
6 ADET 16 TONLUK İÇME SUYU TANKERİ
1 ADET MOBİL BÜFE
10 ADET TIR, KAMYONET

Yorumlar