İSTANBUL

İBB Darülaceze Müdürlüğü başvurmak için aranan şartlar?

İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalmak isteyenler ne yapmalı? İstanbul Darülaceze Müdürlüğü başvuru şartları neler? Burada kalan kişilerin yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ihtiyaçları da kurum tarafından karşılanıyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Darülaceze Müdürlüğü başvurmak için aranan şartlar?

İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalmak isteyen müracaatçılara ilişkin başvurular Sakin Kabul Hizmetleri Şefliği’ne yapılır. Sosyal çalışmacılar tarafından yapılan inceleme sonucu kabul şartlarına uygun olduğu tespit edilen kişiler, gerekli belgeler de tamamlandıktan sonra değerlendirilmek üzere Kabul Komisyonu’na sevk edilir. Kabul Komisyonu tarafından uygun görülen kişilerin kuruma kabulü yapılır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular bireyin kendisi ya da ilgilileri tarafından yapılabileceği gibi, 153 no’lu Beyaz Masa vasıtasıyla veya 0216 528 85 96 no’lu Yaşlı Danışma Hattından da yapılabilir.

Başvurularda Aranacak Şartlar
1- İstanbul il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,

2- Kadınlarda 55 yaş, erkeklerde 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,

3- Kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunmamak (Medeni Kanun Md:364),

4- Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile tespit edilmiş olmak,

5- Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak,

6- Bulaşıcı hastalığı olmamak,

7- Akıl hastalığı, zeka geriliği bulunmamak.

Darülaceze sakinlerinin yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ihtiyaçları da kurum tarafından karşılanmaktadır. Kampüste yer alan Spor Salonu, Kütüphane, Sosyal Aktivite Merkezi, Kafeterya, Doğal Dinlenme Alanları, Hobi ve Hayvanat Bahçesi gibi alanlarda da sakinlere rehabilitasyon amaçlı hizmetler verilmektedir.

Yorumlar