İSTANBUL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni parti değerlendirmesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Davutoğlu ve Babacan'ın parti hazırlıkları iddiasına ilişkin değerlendirmede bulundu. İmamoğlu, bunun toplumda nasıl karşılık bulacağını zamanının göstereceğini söyledi ve bu isimlerin güçlü geçmişleri olduğuna dikkat çekti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni parti değerlendirmesi

23 Haziran öncesi ve sonrası gündemden düşmeyen yeni parti iddiaları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da soruldu. İmamoğlu bu girişimlerin ihtiyaçtan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti.

"GERİ ADIM ATMAMALARI ÖNEMLİDİR"

İmamoğlu, DW Türkçe'den Bülent Mumay'ın sorularını yanıtladı. Mumay, İmamoğlu'na "Yerel seçimlerden sonra iç siyasette kıpırdamalar var. Davutoğlu ve Babacan'ın parti hazırlıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye siyasetinin bugünkü dengeleri değiştirecek bir ivme yakalayacaklarını düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Ekrem İmamoğlu "Çok üst seviyede sorumluluk elde etmiş kişiler. Toplumda nasıl bir karşılık bulacağını elbette zaman gösterir. Kararlı duruşlar siyasette çok önemlidir. Geri adım atmamaları, bir inancı varsa geri adım atmamaları çok önemlidir. Türkiye'nin kararlı duruşlara ihtiyaç var. Yeni bir siyaset diline, yeni bir yönetim anlayışına Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

"İHTİYAÇTAN DOĞDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

İmamoğlu, "Buna karşılık vermemiz lazım. Siyaset güncel bir olay değildir. Ürettiğiniz siyasi mekanizmalar geleceği etkiler. Ben adım atarken öyle adım atıyorum. Bunların ihtiyaçtan doğduğunu düşünüyorum. Güçlü siyasi kimliklerin varlığı toplumlar açısından önemlidir" diye konuştu.

Yorumlar