İSTANBUL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Anıtkabir ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da seçilmesinin ardından ilk Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi. İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Anıtkabir ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da seçilmesinin ardından ilk Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi. İmamoğlu'na CHP'li İBB Meclis üyeleri ve belediye başkanları eşlik etti.

 İmamoğlu Anıtkabir ziyaret defterine şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda 1919 yılında başlattığınız Kuvâ-yi Milliye ruhunun 100. yılında vicdanı hür nesiller olarak akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a Türk tarihi birikimi ve maneviyatını koruyarak unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranızın önünde saygı ile eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

İmamoğlu 31 Mart seçimlerinin ardından Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirmiş ve  ziyaret defterine belediye başkanı sıfatıyla imza atması tartışmaları beraberinde getirmişti.

Yorumlar