İSTANBUL

Hüseyin Gülerce yazdı: CHP, 23 Haziran’ın sonucunu kabullenecek mi?

Star yazarı Hüseyin Gülerce 'CHP 23 Haziran'ın sonucunu kabullenecek mi?' başlıklı yazısında İmamoğlu ve CHP’deki tedirginliğin, gerginliğin ve absürt çıkışların kazanacağını hesaplayanların tavrı olmayacağını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Hüseyin Gülerce yazdı: CHP, 23 Haziran’ın sonucunu kabullenecek mi?

YSK'nın gerekçeli kararının CHP'lilerle tartışmanın bir faydasının olmadığını söyleyen Star yazarı Hüseyin Gülerce, CHP'yi kaybetme endişesinin sardığını iddia etti.

İstanbul’da 23 Haziran’daki seçimin, kimin kazanacağı ötesinde daha önemli bir sonucu olacağını söyleyen Gülerce, "Kabaran sosyal ve siyasî bir hesap var. Bu hesap FETÖ’nün 7 Şubat 2012 MİT müsteşarını tutuklama hamlesinden beri bir türlü kapanmadı. Tam tersine, yeni hesaplaşmalar, siyaseti ve toplumu yüzde 52-yüzde 48 gibi bir kamplaşmaya/bloklaşmaya savurdu. CHP, 23 Haziran’daki seçimin sonucunu kabullenebilirse, hesaplaşma yumuşayabilir. " ifadelerini kullandı.

"CHP yöneticilerinin telaşlı, yargı mensuplarını ihanetle suçlamaya varan tehditleri, YSK kararına karşı feveranları elbette endişe kaynağıdır. " diyen Gülerce, CHP'nin şimdiden 23 Haziran’ın sonucunu kabul edeceklerine dair mesajlar vermesi gerektiğini ifade etti.

CHP, 23 Haziran’ın sonucunu kabullenecek mi?

YSK’nın açıklanan gerekçeli kararını, CHP kumpanyası ile tartışmanın bir anlamı/faydası yok. Onlar hükümlerini verdiler: “YSK’daki çete İmamoğlu’nu mağdur etti.”

Bizler istediğimiz kadar “çünkü çaldılar” diyelim, onlar bildiğini okuyorlar.

Şimdi önümüze bakalım.

31 Mart’ta İstanbul’da Cumhur İttifakı üzerindeki atalet bu defa yok. AK Parti ve MHP yönetimleri, heyecan ve dinamizm ile kazanmak için ayaktalar.

İmamoğlu ve CHP’deki tedirginlik, gerginlik, tehditlere varan absürt çıkışlar, kazanacağını hesaplayanların üslubu, tavrı olamaz.

CHP’yi ve şürekâsını gerçekten kaybetme endişesi sardı.

İstanbul’da 23 Haziran’daki seçimin, kimin kazanacağı ötesinde daha önemli bir sonucu olacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar