İSTANBUL

Hüseyin Gülerce yazdı: 23 Haziran’ın siyasî sonuçları ne olur?

Star yazarı Hüseyin Gülerce, 23 Haziran seçiminin siyasi sonuçlarını yazdı. "CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu rakipsiz kalmıştır. " diyen Gülerce seçimden en kazançlı çıkanın HDP olduğunu belirtti.

Hüseyin Gülerce yazdı: 23 Haziran’ın siyasî sonuçları ne olur?

23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin bir yazı kaleme alan Star yazarı Hüseyin Gülerce, seçim sonuçları için seçmene kızma ve bir takım mazeretler üretmenin akıl dışı olacağını söyledi.23 Haziran'ın hayatî organları tehdit eden yüksek tansiyonu düşürdüğünü ve toplumsal basıncı azalttığını söyleyen Gülerce, siyasi sonuçlarını da sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem İmamoğlu’nu iki defa tebrik ederek demokratik olgunluk gösterdiğini söyleyen Gülerce, "Bundan sonrası tamamen Sayın Erdoğan’ın alacağı kararlara bağlı. 17 yıldan beri büyük badirelerden ustaca geçen Erdoğan’ın liderliğini rehber edinenler, iktidarı ve partisi için isabetli yolu bulacağına inanıyorlar. dedi.

23 Haziran’ın siyasî sonuçları ne olur?

Fay hatlarında bir İstanbul depremi beklerken, 806 binlik farkla bir siyasi deprem yaşadık. 

İtiraf etmeliyiz ki, Cumhur İttifakı’nı destekleyen ve Binali Beyin kazanması için gayret eden bizler için İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, aradaki farkın 806 bin oy olması çok şaşırtıcı ve gerçekten çok üzücü oldu. 

Seçmene kızmamız, bir takım mazeretler üretmemiz akıl dışı, insaf dışı olur. Bizim desteklediğimiz insanlar seçim kazanırken seçmen doğruyu yapıyor da, muhalefet adayları kazanınca yanlış mı yapıyor? 

Kaldı ki hata bir kusurdur, mazeret onu 10’a katlar… 

Demokratik olgunluk, seçmen iradesine saygıyı gerektirir. 

İmamoğlu ve Millet İttifakı kazanmıştır, nokta. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar