İSTANBUL

Hikmet Genç yazdı: Eğer başarsalardı 15 Temmuzda...

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı neler olurdu? Akşam yazarı Hikmet Genç "Nesilden nesile aktarılması gereken genetik bir koddur 15 Temmuz…" dedi ve olabilecekleri sıraladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Hikmet Genç yazdı: Eğer başarsalardı 15 Temmuzda...

FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Akşam yazarı Hikmet Genç 15 Temmuz'a yönelik dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Eğer hainler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı, bugün ne durumda olurduk diye düşünün." diyen Hikmet Genç şu ifadeleri kullandı:

İç savaş çıkardı. Suriye ve Irak gibi olurduk. Yüzbinlerce insanımız ölürdü. Uluslararası basın kuruluşlarından da şöyle bir haber geçiyor olurdu bugün;

“Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin rejim uçakları NATO ve/veya koalisyon güçleriyle birlikte Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ‘ayrılıkçı gerillaları’ vurdu!..”

Eğer başarsalardı 15 Temmuzda...
15 Temmuz işgal girişiminden sonraki ilk yazımda şöyle demiştim;

“Dünya darbeler tarihinde ders olarak okutulur bu millet!..”

Öyle değil mi?..

FETÖ’cü alçaklar topla, tüfekle, uçakla, bombayla saldırdı… Meclis’i, emniyeti, devlet kurumlarını bombaladılar. Cumhurbaşkanı’na suikast düzenlediler… Yüzlerce şehit verdik… Binlercesi gazi oldu…

Bir destan yazdı… Çıplak elleriyle direndi. Şerefsiz darbecileri derdest etti…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar