İSTANBUL

HDP İstanbul İBB Başkanı seçilen İmamoğlu'ndan beklentisini duyurdu!

23 Haziran seçimleri geride kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına ilişkin HDP'den de bir açıklama geldi. İmamoğlu'na başarılan dileyen HDP sözcüsü Kubilay beklentilerini açıkladı.

HDP İstanbul İBB Başkanı seçilen İmamoğlu'ndan beklentisini duyurdu!

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı arasında basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu'nun büyük farkla kazandığını belirten Kubilay, HDP olarak seçimlerde izledikleri stratejileri gereği yerel yönetimler siyaseti bakımından beklentilerini ifade ederek, "Sadece İstanbul'da değil Adana, Mersin, Yalova, İzmir gibi bizim oy desteği yaptığımız bütün şehirlerde beklentimiz yerel demokrasinin güçlendirilmesi, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışının önümüzdeki döneme yön vermesidir." dedi.

HDP'nin beklentisi ne?

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran seçimini büyük bir farkla kazandığına vurgu yapan Kubilay, HDP olarak İmamoğlu'na başarılar temennisinde bulundu. Kubilay, HDP olarak seçimlerde izledikleri stratejileri gereği yerel yönetimler siyaseti bakımından beklentilerini ifade ederek, "Sadece İstanbul'da değil Adana, Mersin, Yalova, İzmir gibi bizim oy desteği yaptığımız bütün şehirlerde beklentimiz yerel demokrasinin güçlendirilmesi, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışının önümüzdeki döneme yön vermesidir. Bunun içerisinde önümüzdeki süreci izleyeceğiz ve yerel yönetim çalışmalarını değerlendirmeye tabii tutacağız. Darbe ve demokrasi ikilemi içerisinde kazanan demokrasi olmuştur. Halk büyük bir oy farkıyla büyük bir tepki göstermiştir" diye konuştu.

"İstanbul'da üstenci ve kibirli dil kaybetmiştir"

Kubilay, 23 Haziran değerledirmesine şöyle devam etti:

Biz umuyoruz ki bundan sonra hiç kimse halkın demokratik iradesini zor yoluyla ortadan kaldıracak herhangi bir adıma tevessül etmeyecektir. İstanbul'da sadece demokrasi kazanmamış İstanbul'un kaybedenleri de vardır. İstanbul'un kaybedeni iktidar bloğudur, İstanbul'da üstenci ve kibirli dil kaybetmiştir. Çatışmacı ve kutuplaştırıcı siyaset kaybetmiştir. Kara ve ranta dayalı belediyecilik anlayışı kaybetmiştir. Kentsel dönüşüm adı altına başta İstanbul olmak üzere büyük metropolleri sürgün şehri haline gelen kentlerin tarihini kimliğini yok eden tekçi, monolitik anlayışlar kaybetmiştir. Bunun iyi anlaşılmasında fayda vardır.

Yorumlar