İSTANBUL

HDP Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek mi?Saruhan Oluç'tan seçim açıklaması

HDP 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek mi, desteklemeyecek mi? Merak edilen sorunun yanıtını HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç verdi ve HDP'nin İstanbul seçimlerindeki tavrının henüz netleşmediğini belirtti.

HDP Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek mi?Saruhan Oluç'tan seçim açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.Oluç, HDP'nin İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip, desteklemeyeceğine ilişkin soruya cevap verdi.

"HDP'NİN TAVRI NETLEŞMEDİ"

HDP'nin İstanbul seçimlerindeki tavrının henüz netleşmediğini ifade eden  ve parti kurullarındaki tartışmaların tamamlanmasından sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını belirten Oluç şunları söyledi:

"SÜREÇ TAMAMLANMADI"

"HDP'nin kurulları var. Bu kurullar demokratik tartışma geleneğine uygun kurullardır. Toplanıp karar alırlar. MYK toplandı. PM de toplandı. Henüz süreç tamamlanmadı. Tartışmalar bittikten sonra açık bir şekilde topluma deklare edilecektir. "Kürt vekillerle, Türk vekiller anlaşamadı" diye bir haber gördüm. Kendi içimizde böyle bir ayrım yok. Gülüp geçiyoruz bu tür haberlere" 

Yorumlar