İSTANBUL

Harnutçuluk ne demek İstanbul Havalimanı'nda harnutçuluk cezası ne kadar?

Harnutçuluk nedir, turizme zararı nasıl oluyor soruları İstanbul Havalimanı'nda uygulanan ceza ile gündeme geldi. Tam kapasite ile hizmet vermeye başlayan İstanbul Havalimanı'nda Hanutçuluk, çığırtkanlık ve bagaj simsarlığının önüne geçmek için bir dizi önlemler alınmıştı. İstanbul Havalimanı'nda harnutçuluk cezası ne oldu?

Harnutçuluk ne demek İstanbul Havalimanı'nda harnutçuluk cezası ne kadar?

İstanbul Havalimanı'nda iç ve dış hat terminallerinde hanutçuluk, çığırtkanlık ve bagaj simsarlığı yaptığı tespit edilen kişi veya kişilere ceza verileceğinin belirtilmesinin ardından herkes harnutçuluk ne demek sorusunun yanıtını arıyor.

HARNUTÇULUK NEDİR?

Hanutçuluk, özellikle turistik bölgelerde uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde turist kafileleri alışveriş yapmaları için belirlenen dükkanlara götürülür ve götüren kişiler bu işten dolayı komisyon/yüzde alırlar. Türkiye'de de yapılan hanutçuluk, turizme ciddi anlamda zarar vermektedir.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA HARNUTÇULUK CEZASI

İstanbul Havalimanı'nda iç ve dış hat terminallerinde hanutçuluk, çığırtkanlık ve bagaj simsarlığı yaptığı tespit edilen kişi veya kişilere hakkında 320 TL idari para cezası veriliyor.

 İstanbul Mülki İdare Amirliği, bu tür davranışlarda bulunan kişilere izin vermeyeceklerini ve polis tarafından tespit edilen kişilere hem adli hem de idari cezalar vereceklerini açıklamıştı. Alınan tedbirler doğrultusunda ayrıca iç ve dış hat geliş katında bulunan tüm turizm acenteleri, araba kiralama firmaları ve benzeri işletmelerin çalışanlarının sadece kendilerine ait büroların içinde bulunacakları bildirilmişti.

Yorumlar