İSTANBUL

Halkalı-Gebze banliyö hattı 7 ayda 68 milyon yolcu taşıdı

Anadolu ve Avrupa yakasına geçişte büyük kolaylık sağlayan ve her gün binlece kişinin kullandığı Halkalı-Gebze Marmaray banliyö hattı 12 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılmıştı. Peki 13 Mart-22 Eylül tarihleri arasında bu hat kaç yolcuyu taşıdı dersiniz? Rakam herkesi şaşırtıyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Halkalı-Gebze banliyö hattı 7 ayda 68 milyon yolcu taşıdı

İstanbul trafiğinde rahat nefes almak isteyenlerin tercih ettiği Gebze-Halkalı Marmaray hattında rakamlar belli oldu. 43 duraktan oluşan bu hat sayesinde Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya indi.Bu iki semt arasında aktarmasız ulaşım imkanı sağlayan hat sayesinde vatandaşlar, 1 saat 10 dakika zaman kazandı.

12 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Halkalı-Gebze Marmaray banliyö hattında, 7 ayda 68 milyon yolcu taşındı. Toplam 43 durağın bulunduğu bu hat sayesinde Anadolu ve Avrupa yakasına geçişler büyük ölçüde kolaylaştı. 

TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Mart-22 Eylül tarihleri arasında 68 milyon 468 bin İstanbullu Halkalı-Gebze Marmaray Hattı'nı kullandı. 63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13 kilometre uzunluğundaki Marmaray'ın birleştirilmesiyle oluşan hat Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Üsküdar ilçelerini birbirine bağlıyor.

GEBZE-HALKALI ARASI 115 DAKİKAYA İNDİ

Gebze Halkalı Marmaray Banliyö Hattı 12 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. İlk etabı Kazlıçeşme -Ayrılıkçeşmesi arasında boğaz geçiş tüneli (Marmaray) ile birlikte açılan hattın tamamı 76.6 kilometre uzunluğuna sahip. Yeniden inşaat edilen Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı sayesinde 185 dakika olan 76 km'lik Gebze-Halkalı arasındaki mesafe 115 dakikaya indi. Gebze-Halkalı arasında aktarmasız gitme imkânı vatandaşlar, 1 saat 10 dakika zaman kazandı. Ayrıca proje kapsamında tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edildi. Söz konusu hatta 2 viyadük, 27 karayolu, 29 yaya alt geçidi, 21 karayolu, 12 yaya üst geçidi. Ek olarak 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden yapıldı.

Yorumlar