İSTANBUL

Geçersiz oylar son durum oyların tamamı sayılırsa Binali Yıldırım kazanacak

İstanbul seçim sonuçları nefesleri kesiyor. AK Parti'nin itirazıyla geçersiz oylar yeniden sayılıyor. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, farkın 29 binden 19 bine gerilediğini ve oyların tamamının sayılması halinde Binali Yıldırım'ın kazanacağını iddia etti.

Geçersiz oylar son durum oyların tamamı sayılırsa Binali Yıldırım kazanacak

31 Mart yerel seçimleri bitti ama heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Başa baş giden yarışta 19 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu önde. 

Başakşehir, Bayrampaşa, Bakırköy, Beykoz, Büyükçekmece, Adalar, Eyüpsultan, Fatih, Ümraniye, Sarıyer ve Şile'de oy sayımı tamamlandı. Geçersiz oyların sayımının devam ettiği ilçeler Çekmeköy, Bağcılar, Tuzla, Esenler ve Esenyurt. Kartal, Silivri ve Çatalca ilçelerinde ise oyların tamamı sayılıyor. 

Merakla sonucu beklenen sayıma ilişkin AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'den dikkat çeken açıklama geldi.

Yasada itiraz hakkı var

İstanbul'daki itiraz süreci ve oy sayımıyla ilgili son bilgileri veren Özel, "Bir yanlışlık varsa itirazımızı her seçim kullanıyoruz. Seçimi yöneten il, ilçe seçim kurullarıdır. CHP'nin, İP'in, MHP'nin de itirazları var. Hemen mazbatamı verin diyorlar, yasada itiraz hakkı var." dedi.

Boş tutanaklara imza atıldığını biliyoruz

Sandıklarda yapılan usulsüzlüklerle ilgili konuşan Özel, "Boş tutanaklara imzalar atıldığını biliyoruz." diye konuştu.

19 bin oy farkı var

Oy sayımıyla ilgili de son bilgileri veren Özel, "Şu anda 19 bin oy farkı var, 29 binden düştü." dedi. Özel, İstanbul'da oyların tamamının sayılması halinde, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın kazanacağını söyledi.

Yorumlar