İSTANBUL

Fuat Uğur yazdı: Ekrem İmamoğlu AK Parti öğretileriyle kazandı

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimlerinde yüzde 54 oy alarak İstanbul'un yeni başkanı seçildi. Türkiye yazarı Fuat Uğur, İmamoğlu'nun AK Parti'nin öğretileriyle seçimi kazandığını iddia etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Fuat Uğur yazdı: Ekrem İmamoğlu AK Parti öğretileriyle kazandı

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Ekrem İmamoğlu'nun şeffaflık, yönetişim modeli, yerinden yönetim, kent demokrasisi, israf gibi sözleri dilinden düşürmeyip seçim kampanyasında iyi kullanarak kazandığını iddia etti. Uğur, "Kent demokrasisi, israf gibi laflar 2009'dan beri AK Parti’nin siyaset akademisinde öğretilmektedir zaten. İmamoğlu seçim kampanyasında bunu iyi kullandı.Şunu bilelim Ekrem İmamoğlu aslında AK Parti’nin öğretileriyle kazandı." dedi.

Uğur ayrıca seçim sonrası kazanılan belediyeleri gelecek seçimlere hazırlamak ve kaybedilen belediyeleri yeniden kazanmak üzere yapılacakların belli olduğunu söyledi ve bunları madde madde sıraladı.

İMAMOĞLU AK PARTİ ÖĞRETİLERİYLE KAZANDI
 
23 Haziran seçim sonucu ortada. Ama şunu bilelim. Ekrem İmamoğlu aslında AK Parti’nin öğretileriyle kazandı. Dilinden düşürmediği şeffaflık, yönetişim modeli, yerinden yönetim, kent demokrasisi, israf gibi laflar 2009'dan beri AK Parti’nin siyaset akademisinde öğretilmektedir zaten. İmamoğlu seçim kampanyasında bunu iyi kullandı. Günümüz dünyasında bu ilkelerden uzaklaşanlar, istediğin kadar medyan olsun 'FISILTI GAZETESİ’ne mağlup olur. Kapalı yönetimler ise bu gazetenin tirajını birinci yapar. Buna belediye başkanlarının hatalarını eklersek yenilgi kaçınılmaz olur.
O hâlde seçim sonrası kazanılan belediyeleri gelecek seçimlere hazırlamak ve kaybedilen belediyeleri yeniden kazanmak üzere yapılacaklar bellidir:
a) Yönetişim ve şeffaflık modelinin araç ve gereçlerini geliştirmek. Belediye başkanının halka hesap verebilecek araçları çeşitlendirmek.
b) Kent demokrasisini geliştirmek. Danışma meclisi, kent konseyi, kent meclisleri ve yerel  STK’larla iletişimi güçlendirmek.
c) Belediyeler Akademisi oluşturmak. Bu akademide belediye başkanları ve üst düzey çalışanları eğitmek.
d) Merkezin denetimini artırmak ve müeyyideleri ağırlaştırmak.
Küreselleşen, şeffaflaşan dünyada kapalı idarelere yer yok. Yerinden ve yakından yönetimlere kapalılık felaket getirir. Halkın yararına düşüneceğiniz proje için bile halkı İKNA ETMEK zorundasınız.
Kısaca günümüz yöneticisi dürüst, becerikli, şeffaf, yönetişim ve ikna kabiliyeti olandır.

Yorumlar