İSTANBUL

Fehmi Koru'dan İstanbul seçimleri iddiası

YSK'nın İstanbul seçimlerine ilişkin kararı beklenirken yazarlar da çeşitli iddiaları köşesine taşıyarak nasıl bir sonuç çıkacağına dair ihtimalleri sıralıyor. YSK'nın İstanbul kararına ilişkin Abdullah Gül'ün yakın dostu Fehmi Koru da bir yazı kaleme aldı. Koru seçimin tekrar edilmeyeceğini iddia etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Fehmi Koru'dan İstanbul seçimleri iddiası

İstanbul seçimlerinin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı henüz bilinmiyor. Karar için gözler YSK'ya çevrilmiş durumda... İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin Fehmi Koru da dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve seçimlerin tekrarlanmayacağını iddia etti.

"Galiba sürü dışı davranan, YSK’dan var olan durumu değiştirecek bir karar çıkmayacağı düşüncesinde olan birkaç kişi kaldık." diyen Koru, itirazların seçim sürecinde yapılan hatalar ve sayım sürecinde görülen bazı usulsüzlüklerle ilgili olduğunu savundu.

Koru "Seçim sırasında hile yapıldığı, oy pusulalarına yansıyan seçmen iradesiyle sonradan oynandığı türden şaibeler itiraz konuları arasında bulunmuyor." dedi.

Beşeri hatalar veya usulsüzlükler 16 milyon insanın yaşadığı bir kentin belediye başkanlığı seçiminin iptali sonucunu getirir mi? Hatalar ve usulsüzlükler onları yapanlara ceza verilmesine yol açabilir; o da kasti ise…O kadar. diyen Koru şöyle devam etti:

YSK üyeleri, herbiri meslek hayatlarında gelebilecekleri en yüksek noktalara erişmiş, bilgileri ve başka olumlu özelliklerine bakılarak seçilip kurula gönderilmiş hukukçular. Üyesi oldukları kurumun titizlikle korumak isteyecekleri, 1950’den bu yana yapılan şaibe karışmamış seçimler sayesinde kazanılan haklı bir şöhreti var.

Sürecin altı haftaya uzamasının sebebi de muhtemelen o titizlik…

Verecekleri kararın bugüne kadar korunmuş o geleneği sürdürme yönünde olmasını bekliyorum ben.

Yani?

İptal yönünde bir karar vereceklerse bile, bunu sağda-solda konuşulan türden baskılara pabuç bırakmadıklarına inanacağımız bir açıklıkla, hepimizin kabul edeceği gerekçelerle yapacaklardır.

Kararları temyiz edilemeyen bir adalet kurumuna düşen sorumluluk bunu gerektirir çünkü.

FEHMİ KORU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar