İSTANBUL

Fatih Altaylı yazdı: Dilenci terörü

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son zamanlarda İstanbul'daki sorunların başında gelen dilencilere yönelik bir yazı kaleme aldı. "İstanbul’da artık bir “dilenci terörü” esiyor. " diyen Altaylı bunların bazılarının göçmen bazılarının Türk olduğunu her saat her yerde olduklarını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Fatih Altaylı yazdı: Dilenci terörü

İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz günlerde 23 yaşındaki bir genç kendisinden para isteyen kişiler tarafından tramvay durağında bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu konu üzerinden İstanbul'daki dilenci meselesine değinen Fatih Altaylı, 'dilenci terörü' esiyor dedi ve artık eskisi gibi köşede oturup para isteyen dilencilerin kalmadığını belirtti.

"Bunlar bir tür “eşkiya”.Yolda yanınıza geliyorlar. Bazen bir şey satıyormuş gibi davranarak. Bazen doğrudan. Zor durumda olduklarını söyleyerek, bazen bir hastane raporu, bazen bir çocuk fotoğrafı, bazen hiçbir şey göstermeden para istiyorlar.Ancak öyle bir tavırları var ki, “Vermezsen olacaklardan biz sorumlu değiliz” der gibi." ifadelerini kullanan Altaylı, bunların her yerde olduğunu söyledi. 

Altaylı, İstiklal Caddesi'nde yaşanan korkunç olayın benzerlerini önümüzdeki zamanlarda yaşayacağımızı iddia etti.

Dilenci terörü

İstanbul’da artık bir “dilenci terörü” esiyor. Bunlar o eski bildiğimiz bir köşede oturmuş, kimisi gerçek kimisi sahte özrünü sergileyerek para isteyen garibanlar değil. Bunlar bir tür “eşkiya”.Yolda yanınıza geliyorlar.

Bazen bir şey satıyormuş gibi davranarak. Bazen doğrudan. Zor durumda olduklarını söyleyerek, bazen bir hastane raporu, bazen bir çocuk fotoğrafı, bazen hiçbir şey göstermeden para istiyorlar.

Ancak öyle bir tavırları var ki, “Vermezsen olacaklardan biz sorumlu değiliz” der gibi. Beyoğlu’nda, Nişantaşı’nda, Bağdat Caddesi’nde her yerde.Kimi Türk, kimi göçmen. Ama her yerdeler, her saatte mevcutlar.

Yani gencecik çocuğun, polisin kol gezdiği İstiklal Caddesi’nde “Bira parası vermediği için” bıçaklanması boşuna değil. Yarın daha böyle çook olay duyarız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar