İSTANBUL

Fatih Altaylı yazdı: Bozuk terazi her şeyi yanlış tartar

31 Mart seçimlerinin üzerinden 27 gün geçti fakat İstanbul tartışması halen sürüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, seçim tekrarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Altaylı, YSK'nın vereceği her karara saygı duymayacağını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Fatih Altaylı yazdı: Bozuk terazi her şeyi yanlış tartar

İstanbul'da seçim tartışmaları sürüyor. YSK, itirazlara ilişkin görüşmeleri sürdürürken Habertürk yazarı Fatih Altaylı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Fatih Altaylı, YSK'nın vereceği karara saygı duymacağını ve tek bir şartı olduğunu söyledi. Altaylı, " Eğer bir tekrar olacaksa, böyle bir durumda sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi değil, ilçe belediye başkanları ve il genel meclisi seçimi de yenilenmeli. Çünkü AK Parti “31 Mart’taki terazi yanlıştı” diye itiraz ediyor. Büyükşehir’i yanlış tartan terazinin, ilçeleri ve belediye meclisini doğru tartmış olması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Bozuk terazi her şeyi yanlış tartar

Seçim tekrarlanır mı ben bilemem. 
Buna karar verecek olan YSK. 
YSK’nın vereceği her karara saygı duyacak mıyım? 
Hayır. 
Hangi şartla duyarım? 
Bir şartla. 
Tekrar meselesi onların bileceği bir şey. 
Ama eğer bir tekrar olacaksa, böyle bir durumda sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi değil, ilçe belediye başkanları ve il genel meclisi seçimi de yenilenmeli. 
Çünkü AK Parti “31 Mart’taki terazi yanlıştı” diye itiraz ediyor. 
Büyükşehir’i yanlış tartan terazinin, ilçeleri ve belediye meclisini doğru tartmış olması mümkün değil.

Yorumlar