İSTANBUL

Fatih Altaylı İstanbul trafiği için açtı ağzını yumdu gözünü!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul trafiğinden dert yandı. Trafiğin bu dönemlerde hiç görülmediği kadar berbat durumda olduğunu söyleyen Altaylı "Burada birden çok suçlu var" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Fatih Altaylı İstanbul trafiği için açtı ağzını yumdu gözünü!

İstanbulluların en büyük sorunlarından biri İstanbul trafiği.. Fatih Altaylı da bu konuyu köşesinde taşıdı ve çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı. Altaylı daha okullar açılmadan İstanbul trafiğinin bu halde olmasına sinirlendi ve okullar açılınca trafiğin ne hale geleceğini düşünmek istemediğini söyledi. Fatih Altaylı'ya göre suçlular bakın kimler...

Trafik rezaleti

Henüz okullar açılmadı.Hatta önemli bir kısım da yazlıklarda. Ama İstanbul trafiği bu dönemlerde hiç görülmediği kadar berbat durumda.Burada birden çok suçlu var.

-İlk neden altyapı yetersizliği. Yollar hem yetersiz hem de çok bozuk

-İkinci neden sürücülerin sorumsuzluğu. Akıllarına esen yerde duruyorlar, akıllarına esen yerde park ediyorlar. Ama kendi yaptıklarını başkası yapınca kıyameti koparıyorlar.

- Trafik akışını düzenleyen otoritelerin konuyla ilgisizliği ve beceriksizliği.

-Yanlış planlanmış yollar, beceriksizce oluşturulmuş saçma sapan kavşaklar.  “Bu trafiğin akışı nasıl hızlandırılır, yoldan daha çok aracın geçmesi nasıl sağlanır” diye kafa yoran yok.Sözde ulaşım koordinasyonunu sağlayan bir birim var. Yalan. Dünyadan haberleri yok. Muhtemelen kent içinde asla trafiğe çıkmayan bir grup adam var burada ve kafalarına göre düzenleme yapıyorlar.

- Trafik ışıkları hiçbir mantığa sahip değil. Akıllı bir kent trafik planlaması yapılmadığı ışıklardan belli.

- İSPARK her yolun bir şeridini otopark yaptı. Ama fiili durum iki şerit otopark. Geçecek tek şerit kaldıysa çok iyi. Böyle bir park anlayışı yok. Hem de devlet eliyle. Üstelik de zarar edermiş yıllardır nasıl oluyorsa.

- Ve tabii en büyük rezalet denetim.İstanbul trafiğinde denetim diye bir şey yok. Denetimden anlanılan tek şey “Ceza kesmek”. Tuzak kur, vatandaşı yakala ve ceza kes. rafik akışı umurlarında değil. Hele bir çekici terörü var ki, aman Allah. Alakasız yerde, trafiği hiç etkilemeyen aracı çekerler. Trafiği kilitleyen araca dönüp bakmazlar bile.Oysa trafiği etkilemeyeni çekeceğine cezasını yaz, trafiği engelleyeni çek. Normali bu değil mi! Hayır ama İstanbul’un Trafik Vakfı çekicileri ve polisleri böyle yapmaz. Bir örnek vermek gerekirse. Taşkışla Caddesi diye bir cadde var, tam bizim gazetenin yolunda. Bir kilometre boyunca sağlı sollu servis araçları minibüsler park ediyor. Gün boyu. Geçecek yer kalmıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar