İSTANBUL

Fatih Altaylı: Depremde bir halta yaramıyorsanız ne zaman yarayacaksınız?

İstanbul'da dünkü 5.8'lik depremin ardından telefonlar kesildi kimse birbiri ile iletişim sağlayamadı. Altaylı da GSM operatörlerine tepki gösterdi: "Eğer depremde bir halta yaramıyorsanız, ne zaman yarayacaksınız?"

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

İstanbul uzun zaman sonra deprem korkusu yaşadı. Dün öğle saatlerinde 5.8 şiddetindeki deprem sonrası erişim sorunu yaşandı. Kimse kimseyi arayamadı kimse yakınlarından bilgi alamadı. GSM operatörlerine birçok kişi tepki gösterdi onlardan biri de Fatih Altaylı idi...

"Telefon bize lazım ve bu depremde lazım." diyen Altaylı, "Yani bundan geyik yapmak, tamam, hoş, güzel. Ama depremde can için önemli. Eğer depremde bir halta yaramıyorsanız, ne zaman yarayacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Habertürk'teki yayınında Altaylı şunları söyledi:

Çıkın bari iki satır açıklama yapın. Yıllardır cebindeki parasını aldığınız şu halkı adam yerine koyun. 'Kardeşim biz bundan, bundan dolayı yapamadık. Yarın düzelteceğiz' deyin, 'Seneye düzelteceğiz' deyin. Bir şey deyin.

Bunca insan eşine, dostuna, sevdiğine, çoluğuna, çocuğuna ulaşamadı. Tam anlamıyla çuvalladınız, rezil oldunuz. Çok büyük konuştunuz, 'Teknolojide böyleyiz' diye.

Bir halt olmadığınız ortaya çıktı. Şu kadarcık bir sallantıda hepiniz devrildiniz, kartondan evler gibi.

Yorumlar