İSTANBUL

Eyüp Sultan Camii nerede nasıl gidiyor? Eyüp Sultan'da Ramazan...

Ramazan deyince ilk akla gelen yerlerden birisidir Eyüp Sultan Camii... Peki Eyüp Sultan Camii nerede nasıl gidilir? Anadolu ve Avrupa Yakasından Eyüp Sultan Camii'ne gitmek için hangi otobüslere binmek gerekir merak ediyorsanız tüm detaylar haberimizde...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Eyüp Sultan Camii nerede nasıl gidiyor? Eyüp Sultan'da Ramazan...

İstanbul’un en önemli ibadet mekanlarından Eyüp Sultan Camii’nde Ramazan bir başka oluyor. İftarda ve sahurda hıncahınç dolan Eyüp Sultan'da hazırlıklar tam gaz sürerken herkes Eyüp Sultan nerede Eyüp Sultan Camii'ne nasıl gidilir sorularını soruyor.

Her yıl Ramazan etkinlikleri ile büyük ilgi çeken Eyüp Sultan'da 2019 Ramazan etkinliklerine ilişkin henüz detaylı bir bilgili paylaşılmadı. Eyüp Sultan'daki Ramazan etkinliklerine ilişkin bilgileri önümüzdeki günlerde haberimizde bulabilirsiniz. Peki Eyüp Sultan'a nasıl gidilir? Eyüp Sultan'da iftar ve sahur nerede yapılır?

Eyüp Sultan'da caminin hemen yanı başında birçok restaurant ve kafe bulunuyor. Her keseye göre iftar ve sahur yapmanız mümkün. 

Anadolu yakasından gelenler için

Kadıköy'den Kadıköy-Kartal metrosyula Ayrılıkçeşmesi istasyonunda inip Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan herhangi birine binerek Eyüp Sultan durağında indiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilrsiniz.
Üsküdar'dan Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan herhangi birine binerek Eyüp Sultan durağında indiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.
Ümraniye'den Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek Üsküdar son durakta inip Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan herhangi birine binerek Eyüp Sultan durağında indiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.
Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız 500T ile Ayvansaray durağında indikten sonra Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp sol taraftan devam ettiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüse binip Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp sol taraftan devam ettiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.
Bağcılar, Güngören taraflarından geliyorsanız Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu istasyonunda inip Metrobüse aktarma yapınız. Metrobüs ile Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp sol taraftan devam ettiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.
Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız M1 Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Merter istasyonunda inip Metrobüse aktarma yapıınız. Metrobüs ile Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçittin sol taraftan çıkarak Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp sol taraftan devam ettiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.
Taksim'den 55ET, 55T numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Eyüp Sultan durağında indiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar