İSTANBUL

Ersoy Dede'den Ekrem İmamoğlu'na zabıta tepkisi: Biraz mütevazı ol mütevazı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kibir dolu ziyaretinin ardından geride kalan görüntüler çok konuşulmuştu. Zabıtaları muhafız alayı gibi dizdirmesine yazar Ersoy Dede isyan etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ersoy Dede'den Ekrem İmamoğlu'na zabıta tepkisi: Biraz mütevazı ol mütevazı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye bünyesinde çalışan zabıtaları tek sıra halinde dizdirterek kendine selam verdirtmişti.

Bu kibir dolu görüntülerin ardından topa tutulan İmamoğlu'na Star gazetesi yazarı Ersoy Dede de tepki gösterdi ve "biraz mütevazı ol" çağrısında bulundu.

İşte Ersoy Dede'nin İmamoğlu'na mütevazılık çağrısı yaptığı yazısı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 500 zabıtayı 4'er sıra halinde dizip kendini selamlattığı o enaniyet fotoğrafını gördünüz değil mi?

125'er kişilik 4 grup halinde kapının önüne dizmiş adamları, askeri birlik denetler gibi yürüyor. En önde müdür yardımcıları, amirler, ekip amirleri ve komiserler. Arkasında rütbesiz zabıta. Tam 500 (Beşyüz) kişi. İp gibi dizilmişler, belediye başkanı karşılıyorlar.

Çok tehlikeli. Ama çok tehlikeli. Bakın bu fotoğraf neden tehlikeli biliyor musunuz? Bir insanı, taşıyamayacağı makamlara getirdiğinizde, kaldıramayacağı sorumluluklar verdiğinizde ne olduğunu gösteriyor bize. 

Bugün belediye başkanı olarak tek tip kıyafet giyen zabıtaya esas duruş yaptıran bir adamın, yarın başka vazifelere geldiğinde nasıl davranacağını görün. Bu tavır Ekrem İmamoğlu'nda kamu ahlakının, devlet terbiyesinin zerrece olmadığının da göstergesi değil mi? 

Açık söyleyeyim, eline geçen ilk fırsatta zabıtalara içtima aldıran Ekrem İmamoğlu'nu gördüğümde bu, devlet bilmezliğine bakarak dedim ki; "...Kemal Kılıçdaroğlu, bu adamın yanında on kere devlet adamıymış." 

Ne oldu? Dizdin çocukları ip gibi. "Zabıta Muhafız Alayı" gibi selam aldın da ne oldu? Ne geçti eline? Biraz mütevazı ol mütevazı. Senin emrinde zaten zabıta. Ayıptır ayıp.

Yorumlar