İSTANBUL

Ersoy Dede yazdı: Ekrem İmamoğlu yine bir takım verilerin peşinde

Star yazarı Ersoy Dede, İBB'nin engellilerin kullandığı ücretsiz kartların sağlık bakanlığı e-rapor sistemine girişi tamamlanmadan yenilenmeyeceğini bildirdiğini iddia etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ersoy Dede yazdı: Ekrem İmamoğlu yine bir takım verilerin peşinde

"İstanbul’da yaşayan engelliler ve refakatçileri bugünlerde cep telefonlarına genel istanbulKart duyurusunun şokunu yaşıyor." diyen Star yazarı, Ekrem İmamoğlu yine bir takım verilerin peşinde olduğunu iddia etti.

 'Belediye ne istiyor?' diye soran Ersoy Dede "İBB, engellilerin kullandığı ücretsiz kartların sağlık bakanlığı e-rapor sistemine girişi tamamlanmadan yenilenmeyeceğini bildirdi kart sahiplerine.. Bu sistemin tamamının kendi erişimlerine açılmasını.. Entegrasyonu ancak öyle sağlayabilecek.. Bu kişisel verilerin güvenliği bakımından büyük skandal.. " ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu yine bir takım verilerin peşinde
İstanbul’da yaşayan engelliler ve refakatçileri bugünlerde cep telefonlarına genel istanbulKart duyurusunun şokunu yaşıyor.. İBB, engellilerin kullandığı ücretsiz kartların sağlık bakanlığı e-rapor sistemine girişi tamamlanmadan yenilenmeyeceğini bildirdi kart sahiplerine.. Oysa e-rapor sistemi zaten güncel. Ve her engelli sistemde kayıtlı. Peki belediye ne istiyor?.. Bu sistemin tamamının kendi erişimlerine açılmasını.. Entegrasyonu ancak öyle sağlayabilecek.. Bu kişisel verilerin güvenliği bakımından büyük skandal.. Sağlık bakanlığı geri adım atmazsa (ki atmaması lazım) engellileri zor bir süreç bekliyor. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar