İSTANBUL

'Erdoğan için ölürüm' diyen İbrahim Tatlıses'in seçim sonuçları yorumu ne oldu?

23 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin yorumların ardı arkası kesilmiyor. 23 Haziran öncesi yaptığı açıklamalarla çok konuşulan Tatlıses seçim sonuçları için bakın ne dedi?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
'Erdoğan için ölürüm' diyen İbrahim Tatlıses'in seçim sonuçları yorumu ne oldu?

23 Haziran öncesi "Memleketim için ölürüm, Tayyip Erdoğan için ölürüm. Benim tarafım belli."açıklaması yapan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'ten seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama geldi. 

CHP adayının kazandığı İstanbul seçimi sonrası resmi Twitter hesabından bir açıklamada bulunan İbrahim Tatlıses, ''Bir seçim yaşadık ve bitti. Milletin iradesi kazandı. Hayırlara vesile olmasını dilerim. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederim.'' ifadelerini kullandı.

İbrahim Tatlıses, geçtiğimi günlerde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Urfalı ciğerci Ahmet’in oğluyum ötesi yok. Memleketim için ölürüm, Tayyip Erdoğan için ölürüm. Onun için buradayım. Destek için buradayım.

Bana göre İstanbul sadece İstanbul değil, dünyanın başkentidir. Dünyanın gözü İstanbul'da, gelin İstanbul'a kötü gözle bakan herkesin gözünü kör edelim. Kötü gözle bakmasınlar, iyi gözle baksınlar.

"15 Temmuz'da olmasaydı Başkan Tayyip, şimdi hepimiz olmuştuk hain. Çünkü vefalı adam. Almanya'da en son yoğun bakımdan çıkıyorum, kulağıma telefon dayıyorlar, Başkan.

Amerika'da telefon alıyorum, Başkan. Nerde arıyorsam Başkan, anamın cenazesinde Başkan, ne yapıyorsam Başkan.

Mevlütlerde, ölülerde sıranın en başında, camilerde Kuran okuyan Başkan. Böyle bir adam yok. Gel de bu adamın peşinden gitme. Ben gidiyorum arkadaş, sözü olan varsa söylesin. Benim tarafım belli."

Yorumlar