İSTANBUL

Eminönü balıkçıları tarih oluyor İBB harekete geçti

Eminönü deyince ilk akla gelen balık-ekmek satan teknelerdir fakat yakın zamanda o görüntü tarih olacak. İBB balık-ekmek satışı yapan iş yerleri için harekete geçti ve ihtarname gönderdi.Kiracılara gönderilen yazılarda, anılan yerlerin 1 Kasım itibarıyla boşaltılması talep edildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Eminönü balıkçıları tarih oluyor İBB harekete geçti

Eminönü balıkçıları için flaş bir karar  verildi. 1 Kasım itibari ile kira sözleşmeleri biten yerlerin boş ve işgalsiz şekilde belediyeye teslim edilmesi istendi. Gönderilen yazıda bu yerlerin aksi bir durumda polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi.

İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, 18 Ekim'de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara ihtarname gönderdi. Yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi. Yazıda, aksi bir durumda söz konusu yerlerin polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi.

İBB: O BÖLGE BOŞALTILACAK

Konu ile ilgili İBB kaynakları ise şu açıklamayı yaptı: "Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil."

YILLIK 900 BİN LİRA KİRA ÖDÜYOR

İhtarnameye konu bölgede 100 yıla yakın bir süredir balık-ekmek satışı yapılıyor. Üç teknenin sahibi aileler, 2007'den beri İBB ile muhataptı. Üç tekne için İBB'ye her yıl kasım ayında 900 bin TL kira ödemesi yapılıyor. Bu teknelerde 150 kişi çalışıyor.

Yorumlar