İSTANBUL

Eminönü balıkçıları için karar verildi! İBB Sözcüsü böyle duyurdu

Eminönü'nde teknede balık-ekmek satan esnafa, idare mahkemesinden kötü haber geldi. İBB’nin, Eminönü'nde sözleşme süreleri biten balıkçıların tahliyesine ilişkin kararıyla ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Eminönü balıkçıları için karar verildi! İBB Sözcüsü böyle duyurdu

Uzun süredir tartışılan Eminönü balıkçıları meselesi karara bağlandı ve bu karar balıkçıları üzecek...İBB'nin gönderdiği tebligat sonrası harekete geçen balıkçılar mahkemeye başvurmuş ve karar durdurulmuştu.İBB karşı hamle ile karara itiraz etmişti. Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirmesi üzerine tekne sahiplerinin açtığı davayı İstanbul 4. İdare Mahkemesi, "incelenmeksizin" reddetti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eminönü’nde kira sözleşmeleri biten balıkçı teknelerinin sahiplerine, sahilin 1 Kasım itibariyle boşaltılması için tebligat göndermişti. Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi, konuyu yargıya taşımış ve 4. İdare Mahkemesi, 1 Kasım Cuma günü İBB’nin savunması alınana kadar “Yürütmeyi Durdurma” kararı almıştı.

İBB, mahkemeye savunmasını yaptı. 4. İdare Mahkemesi, bugün davanın incelenmeksizin reddine karar vererek, “Yürütmeyi Durdurma” kararı ortadan kaldırdı. Karar, mahkeme üyelerinin oy birliğiyle alındı.

Kararı sosyal medyadan duyuran Başkan Danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun da “İstanbul 4. İdare Mahkemesince Eminönü'ndeki balıkçı teknelerinin tahliyesiyle ilgili açılan davada savunmamız sonrası davanın incelenmeksizin reddine karar verilmiş olup ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı ortadan kalkmıştır. Tahliyeye ilişkin yasal süreç kaldığı yerden devam edecektir. Tahliye ile ilgili Fatih Kaymakamlığı’na yazı gönderilmiştir. Tahliye kaymakamlığın tespit edeceği tarihte yine kaymakamlıkça gerçekleştirilecektir” yazdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Eminönü’ndeki balık ekmek lezzetinin yok olmayacağını açıklamış, “Kimse, İstanbul’un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. Şehrin her noktasından halkın sağlıklı faydalanması çabasındayız. Arkadaşlarım kalıcı, daha iyi hizmet veren bir süreç tanımlamaya çalışıyor. İstanbulluların daha çok mutlu olacaklarını düşünüyorum. Kaldırma yok. Dün nasıl ihaleyle birisi alıyorsa, şimdi de belediyenin iştirakleri var” ifadelerini kullanmıştı.

İBB'DEN KAYMAKAMLIĞA YAZI

İBB'DEN KAYMAKAMLIĞI YAZI Eminönü'ndeki balıkçı teknelerinin tahliyesiyle ilgili Fatih Kaymakamlığı'na İBB tarafından yazı gönderildiği öğrenildi. Bundan sonraki süreçte kaymakamlığın tespit edeceği tarihte yine kaymakamlıkça tahliye gerçekleştirileceği belirtildi.

Yorumlar