İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nun toplantıyı terk etme sebebi ortaya çıktı

Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi'nde yaşanan Kanal İstanbul krizi sebebiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li başkanlar oturumu terketmişti. Meğer İmamoğlu'nun o toplantıyı terk etme sebebi çok farklıymış!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'nun toplantıyı terk etme sebebi ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin davetlisi olarak Ankara’da düzenlenen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katıldı. Davette, İBB’ye, sinyalizasyon konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verileceği, Ekrem İmamoğlu’nun ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağı kaydedildi. Ancak kongrenin programında ödül yer almadı. Kanal İstanbul söylemlerini de duyan Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki CHP’li büyükşehir belediye başkanları kongreye devam etmeme kararı aldı.

''SİZE ERDOĞAN ÖDÜL VERECEK DENİLDİ''

Kongreye davet edilirken kendisine Cumhurbaşkanının ödül vereceğinin söylendiğini anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

-“Bilişim teknolojileri ile ilgili belediyelerimizin hazırladığı projeler var. Bunlar herhalde seçici kurullar tarafından çalışıldı. Bizim de sinyalizasyonla ilgili bir kurumumuzun çok özel yazılım çalışması vardı. Onla ilgili ödül uygun görülmüş. Her belediyemizin çok değerli projeleri vardı. Bu kadar güzel, bu kadar nezaketli davete hepimiz incelik gösterip, eksiksiz buraya katılmaya çalıştık. Ama 180 derece farklı bir psikoloji ile süreç yönetildi. Tekrar söylüyorum bunu söyleyenler TBB’nin gerçek ev sahipleridir” dedi.

''POLEMİK YARIŞINA GİRMEM''

Öğleden sonraki oturuma katılmayacağını açıklayan Ekrem İmamoğlu gerekçesini de şöyle sundu:
-“Bizim için toplantı bitti. Gerek yok. Düşünsenize, ben çıkıp ne diyeceğim. Gündem, sabahki gündemse, çıkıp ben onlarla polemik yarışına gireceğim. Böyle bir tarzımız yok. Vallahi beni İstanbul’da bekleyen çok işim var. Arkadaşlarımı, şehirlerinde bekleyen bir sürü işi var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız şu kapıdan çıksın, 100 tane işi çözer. Gündemimiz çok yoğun. Burası sadece bizim bugün beyhude vakit geçirmemize sebep olur. Onu

Yorumlar