İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nun sözleri sonrası sosyal medya yıkıldı: #TevfikGöksuAdamdır

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu. Ahmet Hakan, Yunan gazetesinin İstanbul seçimleriyle ilgili attığı manşeti ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun çarpıtılan sözlerini sorunca ortam gerildi. Bu anların ekrana yansımasının ardından sosyal medyada #TevfikGöksuAdamdır hashtagi ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya onlarca destek mesajı yağdı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'te yanınlanan Tarafsız Bölge'nin konuğu oldu. Gündeme dair birçok konuda açıklamada bulunan İmamoğlu'na Ahmet Hakan'ın Yunan gazetesi, Tevfik Göksu'nun çarpıtılan sözlerini sorduğu an ortam gerildi.

İmamoğlu, "Belediye başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuşayım. Trabzonluları lekeliyorsun, Ekrem İmamoğlu'nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yaratmaya çalışıyorsun. Ahmet Bey savunmayın lütfen. Ben olsam söylemem. Ünlem işareti koyalım kapatalım" diye cevap verdi.

Hakan ile İmamoğlu arasında ilk tartışma Göksu'nun konuşmasındaki bir bölüm üzerinden yaşandı. İmamoğlu, Göksu'nun tartışmalara neden olan konuşmasının bir bölümünde, kendisini Yunanlılara benzetildiğinin ima edildiğini bunun da "siz anladınız onu" denilerek göz işaretiyle de pekiştirildiğini ileri sürdü. Ahmet Hakan ise İmamoğlu'na itiraz ederek o konuşmayı 80 defa izlediğini böyle bir ifade olmadığını söyledi. İmamoğlu ise o konuşmada böyle bir bölümün olduğu konusundaki ısrarını sürdürdü.

Ekrem İmamoğlu: Belediye başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuşayım. Trabzonluları lekeliyorsun, Ekrem İmamoğlu’nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yaratmaya çalışıyorsun. Ahmet Bey savunmayın lütfen. Ben olsam söylemem! Ünlem işareti koyalım kapatalım.

Ahmet Hakan: O başkan için söylemedim. Melih Gökçek sürdürüyor diye dedim.

Ekrem İmamoğlu: Başka konuya geçelim. İstanbul’un ekonomisini konuşalım. Belediye başkanını niye konuşuyoruz?

Ahmet Hakan: İzlediğim videoda gördüğümü anlatıyorum. Böyle söylemeniz hoş olmadı. Böyle diyecek bir şey yok. Neyse kapatalım o konuyu.

Ekrem İmamoğlu: O haberi yazanı da onu adam yerine koymadım diye cevap vermedim.Ne niyetle söyledi o zaman.İftarla sahur arası Yunanistan'daki bir gazeteyi anlatıp böyle yazdı deyip Trabzonlu Yunanlı yan yana koyup niye cevap vermedi sorusu sizce neden sorulur.

Peki o konuşmada böyle bir söz var mı?

İkili arasında tartışmaya neden olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nun iddia ettiği gibi  "siz anladınız onu" sözü bulunmuyor. 

İmamoğlu'nun bu sözlerine vatandaşlar sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. İşte  #TevfikGöksuAdamdır hashtagi ile sosyal medyadaki destek mesajları:

*Mehmet Tevfik Göksu “Onu adam yerine koymuyorum!” diyen, rengi mora çalmış o kibir abidesi adamcıklara adamlık dersi veren, mangal gibi yüreği olan mert bir adamdır. #TevfikGöksuAdamdır #tarafsızbölge

*bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye #TevfikGöksuAdamdır 

*Esenler halkının %66 sının Türkiye’nin ise gönlünü kazanmış bir başkanın adamlığını sorgulamak proje adamına düşmez tabii.#TevfikGöksuAdamdır 

*#tarafsızbölge programında makyajı akan Chp'nin adayı ne kadar iftira atarsan at! #TevfikGöksuAdamdır Ve Ahmet Hakan sana da helal olsun  

*Halkın %66 oyunu almış Belediye Başkanına yapılan hakarete bakın.. Hani siz 16 milyonu kuçaklıyordunuz !!! Hani siz milleti küçümsemiyordunuz !!! Neden Yunan basınına tepki yok !!! Yeterince ünlem işareti koyarız bu konuşmanıza chp’nin İBB Adayı.. #TevfikGöksuAdamdır 

*Gecesini gündüzünü görev aşkıyla hizmete adayan, her sokakta ayak izlerini görebileceğiniz, yaşadığımız ilçenin çehresini değiştiren, Türk oğlu Türk, salih bir mümin olan #TevfikGöksuAdamdır ! 

*Esenler'de laf değil iş üretti. 3 dönemdir oylarını artırarak başkan seçildi. İstanbul şampiyonu oldu. O sadece adam değil "adam oğlu adam". #TevfikGöksuAdamdır 

Yorumlar 1 yorum