İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Yenikapı açıklaması

İBB'nin ihityaç fazlası olduğu öne sürülen binlerce aracı Yenikapı'da sergilenmeye devam ederken Başkan İmamoğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Yenikapı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ihtiyaç fazlası olarak kiralandığı öne sürülen hizmet araçlarının Yenikapı Meydanı'nda sergilenmesiyle ilgili ise Başkan İmamoğlu, daha önceki dönemde yapılan israfı göstermek istediklerini söyledi.

"İSRAFI TOPLUMA ANLATMAK İSTİYORUZ"

İmamoğlu, "Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz. İsrafın boyutu göstermek istiyoruz. Yaptığımız şey israfla ilgili aslında ne kadar boşvermişlik, bunun karşılığında ne kadar gereksiz bir toplum ya da kamu parasının kötü harcandığının göstergesi. Biz bunu toplum görsün istiyoruz, sonuna kadar da göstereceğiz. Başka örnekleri de ortaya koyacağız. Bu bir siyasi mesele değildir. Biz tasarruf yapıyoruz. Lüzumsuz masrafları ortadan kaldırıyoruz. Burada bizi ilk alkışlaması gereken, hükümetin değerli üyeleri. Niçin? Aslında biz örnek oluyoruz" diye konuştu. 

'PAZAR GÜNÜ SİZİ BİLGİLENDİRECEĞİZ'

Konuyla ilgili pazar günü basın mensuplarına bilgilendirmede bulunacağını belirten İmamoğlu, şunları söyledi: 

"Ülkede protokol adına, şov yapma adına, protokolün giderlerini artırma adına ne yapılıyorsa hangi bakanlık, hangi kurum varsa işin içinde herkes, kendine çekidüzen versin. Ülkenin 1 kuruşuna dahi kurumların ihtiyacı var, hepimizin ihtiyacı var. Şehrimize daha iyi hizmet verme adına yaptığımız bu. Bundan ders çıkarsınlar. Bundan CHP'li belediyeler de diğer siyasi partiler de ders çıkarsın ya da merkezi hükümet de ders çıkarsın. Ben eminim ki şu anda bütün siyasi partilere oy vermiş insanlar alkışlıyor. Bazen alkışlar duyuluyor. Bazen de içlerinden alkışlıyorlar. Endişelerinden açıkça alkışlayamayabilirler. Ben onu hissediyorum. Bu bakımdan pazar günü hazıRlıkları yaparak sizi bilgilendireceğiz.

"GÖRÜNMEYEN KISMI VAR"

Şu anda süreç devam ediyor. Bu görünen kısmı, görünmeyen kısmı da var. Daha önce ne yazık ki hovardaca harcanan paralarla muhafaza edilmiş birçok araç, 23 Haziran'dan hemen önce iadeleri ya da devirleri yapılmıştı. Olsun, o da bir kazanım. Bunların da tespitleri var. Benim polemikle ilgili inan ki hiç yeteneğim yok. Bu herhalde beceri istiyor. Geçmişten bugüne baktığınızda bu tür polemikleri ortaya koymuş insanlar sonra tam tersini söyleyebilen, tam tersine davranabilen insanlar olabiliyor genelde. Ben inanın, anlamam. Geçmişte ne söylüyorsam, ne düşünüyorum şu anda da aynı şeyi yapıyorum. Göreceksiniz, 10 yıl sonra da aynı şeyleri söyleyecek ve aynı şeyleri toplum önünde anlatıyor olacağım. Ne yazık ki bende bu beceri yok."

Yorumlar