İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan ulaşım zammı savunması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı programda "Ulaşım zammı yüzde 10 olsaydı İETT batar mıydı?" sorusuna bakın ne yanıt verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan ulaşım zammı savunması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Youtube kanalı için hazırlanan “Zor Sor” adlı programın ilk bölümüne radyo programcısı Nihat Sırdar konuk oldu.

Ulaşım zammı yüzde 10 olsaydı İETT batar mıydı?

Sırdar, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yüzde 35'lik zamla ilgili İmamoğlu'na "İBB yüzde 10 zam olsaydı, oluşacak zararı karşılayamaz mıydı? Yani Batar mıydı?" diye sordu.

İmamoğlu: Halkımızdan özür diliyorum

"Halkımızdan özür diliyorum" diye sözlerine başlayan İmamoğlu; böyle bir zammı kendilerinin de yapmak istemediklerini ancak, Türkiye'nin koşullarının bu zamları mecbur kıldığını belirterek "Sadece son 1 yıldaki akaryakıt artışı bile, bu zammın yüzde 15 üzerinde. Ben bunu yapmak istemezdim ama süreç yönetilebilirlikten çıkıyor. Yüzde 35 zam yapılmasaydı İBB olarak ulaşımı 3.7 milyar lira desteklememiz lazımdı ki ulaşım yürüsün. Zamla bu 2.3 milyar liraya düşüyor. Bu da hizmetin sürdürülebilmesi için." ifadelerini kullandı.

Yorumlar