İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul iddiası! Villa satmak için yapılıyormuş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un yapılmaması ısrarını sürdürüyor. 'Dilsiz şeytan olmadım' diyen İmamoğlu, Kanal İstanbul'un villa satmak için yapılacağını iddia etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul iddiası! Villa satmak için yapılıyormuş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tersane-i Amire”nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde düzenlenen “Deniz Çalıştayı”nda konuştu. “Kanal İstanbul” projesiyle ilgili görüşlerini dile getiren İmamoğlu, “Ben hayatımda hiç dilsiz şeytan olmadım. Konuşacağız kardeşim. Beni bir kişi ikna edemez kardeşim. Beni bilim ve akıl ikna edecek. Bilim ve aklın yatmadığı hiçbir şeyin peşinden gitmem, gitmeyeceğim. Milletimiz de gitmeyecek" dedi.

VİLLA SATMAK İÇİNMİŞ!

İmamoğlu, Kanal İstanbul’un rant bağlantısını şu sözlerle örneklendirdi:

“Önce o neydi biliyor musunuz? Marmara’da 3 ada projesiydi. Oradan çıkarılan hafriyatla Bakırköy’ün, Avcılar’ın Büyükçekmece’nin önüne 3 tane ada kurulacak. Daha ilerisini söyleyeyim mi? BİMTAŞ şirketimizde var. Projeler çalışılmış, o adaların üzerine villalar konulmuş, o villalarla yapılan projeler getirilmiş Avrupa’daki konut fuarlarında ve uluslararası konut fuarlarında tanıtılmış. Neymiş? 2-3 milyon dolara da o adalarda villa satacağız. İstanbul’un ihtiyacına bak ya.”

“BANA KANAL İSTANBUL’UN DAYATILMASINI REDDEDİYORUM”

“Kanal İstanbul konusunun da tartışılması lazım” diyen İmamoğlu, “Bir söz söyledim Meclis'te. 'Bir vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak, 3 çocuk babası bir vatandaş olarak ben, bana, hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un dayatılmasını istemiyorum, reddediyorum' demiştim. Bu önemli. Bahsettiğimiz konu, İstanbul'u tümden değiştirecek başka bir yere taşıyacak bir konu. Dolayısıyla verimliliğini, gerekliliğini İstanbulluların dolu dolu tartışması lazım. 2011 yılında bir seçim vaadi olarak ortaya atılan projenin ne tartışıldığını ne de kamuya açık konuşulduğunu gördüm. Bakın bu dayatmadır. Ben bir iş insanıyım, tahminlerim kuvvetlidir. 75 milyar olduğunu düşünmüyorum, çok daha fazladır bu yatırımlar. Ocak ayının ilk haftası ‘Kanal İstanbul Çalıştayı’ da yapacağız. İstanbul'a attığınız her adım iyi anılmalı. Ben, İstanbul'un coğrafyasının böyle bir değişimi kaldıramayacağını düşünüyorum. Bilimsel gerekçeleri var” şeklinde konuştu.

“BU SİYASİ BİR MESELE DEĞİLDİR”

“Tek başına 135 milyon metrekare tarım alanının yok oluşu bile gerekçedir” uyarısını yapan İmamoğlu, “Marmara'nın Karadeniz'e etkisi… 8 milyon kişinin bir adada yaşaması durumu… Neymiş? 8 tane 300-350 metre uzunluğunda köprü ile bağlantı kuruyorsunuz. Niçin? Deniliyor ki; gemi trafiğindeki artış, teknolojik gelişmeler sonucu gemi boyutlarının büyümesi ve akaryakıt benzeri tehlikeli zehirli maddeleri taşıyan gemilerin boğazdan geçişini engellemek. Gerekçeye bakar mısınız? Yüzde 90'ı geçersiz. İstanbul Boğaz'ından geçen gemi sayısı azalmakta. Bu sudan bahaneyle 10 bin yıllık coğrafyayı böyle bir şeyle paramparça etmenin, ÇED raporunu okumadan önümüze çıkıyorlar, 1 milyon 150 bin nüfus oluşturuluyor kanalın etrafında. Hani tankerler, gemiler? Yeni bir rant projesi mi? 1,5 milyar küpe yakın hafriyat, odalara göre 2 milyar metreküp. Türkiye’de İstanbul’da boğazdaki gemi geçiş sayıları azalmakta. Tanker tehdidinden bahsediyor. Petrol boru hatlarının ne denli önemli yatırımlar yapıldığı ortada. Daha farklı yatırımlar da yapılabilir” dedi.

Yorumlar 1 yorum