İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan ikinci basİT vakası! Özür krizi yaşandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde AK Partili üyeye karşı kullandığı sözler için özür dilemeyince ortam gerildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]

İBB Meclisi Şubat ayı 1. oturumunda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun küfür ettiğini öne süren AK Parti grubu meclisi terk etmek istedi.

"AK PARTİ OLARAK ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Toplantı sırasında AK Parti grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun küfür ettiğini öne sürdü. AK Parti Grubu adına söz alan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksü," Meclis'te kullandığınız ifadeyi duymadım. Arkadaşlar bana mesajla gösterdiler. Ben o ifadeyi kullanmak istemiyorum. AK Parti olarak sizden özür bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

ÖZÜR DİLEMEMEK İÇİN DİRETTİ

Ekrem İmamoğlu sarf ettiği söz için özür dilememekte dirette ve "Benim şahsen arkadaşımla yüz yüze görüşeceğimi söyledim. Arkadaşımla bu işi yüz yüze konuşacağım. Grupla alakası yoktur, şahsıyla ilgisi vardır, bunu yüz yüze konuşacağımı ifade ettim." şeklinde konuştu.

"ÖZÜR OLARAK KABUL EDİYORUZ"

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'üzüntüsünü' dile getirmesi üzerine, Tevfik Göksu "Sayın Başkan'ın üzüntüsünü dile getirmesini özür olarak kabul ediyoruz. Toplantıya devam ediyoruz" dedi.

SEÇİM DÖNEMİNDE DE VALİYE HAKARET ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

İmamoğlu konuya ilişkin kendini bu sözlerle savunmuştu:

Ben orada ne söylediğimi biliyorum. Buranın sakinleşmesi gerektiğiyle ilgili. Oradaki Valiye de ne söylediğim belli. Ben Valiye hakaret etmedim.

Yorumlar