İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Eminönü' açıklaması

Eminönü'ndeki balık ekmek nostaljisinin 1 Kasım'dan itibaren sona ereceği iddia ediliyordu. Ekrem İmamoğlu'na soruldu bu durum....

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Eminönü' açıklaması

Eminönü'ndeki balık ekmek tekneleri kaldırılıyor mu? Günlerdir tartışılan konuya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son noktayı koydu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pazar günü koşulacak olan, 41. Vodafone İstanbul Maratonu öncesi, Maraton ve Spor Fuarı’nın açılışını yaptı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu'na son günlerin tartışılan konuları arasında yer alan Eminönü balıkçıları soruldu.

Eminönü'ndeki balık ekmekçilerin sözleşme sürelerinin bittiği açıklanmış ve tebligat gönderilmişti. Meydanda yeni bir düzenleme bekleniyor. Bu konuda sizin çalışmanız nedir? sorusuna İmamoğlu şu cevabı verdi:

“Geçmişte ihale yapılmış ve alınmış. Yanılmıyorsam 10 yıl işletilmiş, hatta uzatılmış. Bugün başka bir tasarruf var. Kimse, İstanbul’un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. İstanbul’un her noktasından, İstanbul halkının sağlıklı, mantıklı faydalanması çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarım bu anlamda kalıcı, daha düzgün, daha doğru, daha iyi hizmet veren bir süreç tanımlamaya çalışıyorlar.

"KALDIRMA DİYE BİR ŞEY YOK"

Düzenleme yapıyorlar. Çok daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Kaldırma diye de bir şey yok. Dün nasıl bir ihaleyle birisi alıyorsa, şimdi de belediyenin iştirakleri, kurumları var. İhale yapılacaksa yine şeffaf olur, endişe etmesinler. Böyle bakıyoruz olaya. Balık ekmek lezzeti kalkar mı? Balık ekmek lezzeti her yerde var. Orada da daha gelişerek daha güzel hale gelir. İşin maneviyatını korumak da bizim vazifelerimizden.”

Yorumlar