İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Boğaz'da yetki' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, boğazlarda yetki tartışmasına ilişkin "Boğazların her iki yakasını koruyan bir İBB yönetimi var artık. Çok titiz, çok kararlıyız." dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Boğaz'da yetki' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'ndeki imar yetkisine ilişkin konuştu ve İBB'nin elinden yetkisini almanın söz konusu olmadığını belirtti.Kurum "Dünyanın incisi İstanbul Boğazı'mızı korumaya,  siluetini daha da güzel hale getirmeye yönelik bir çalışmadır. Bu çalışmanın dışında herhangi bir şekilde Boğaz'ımızı imara açma veya İstanbul Büyükşehir Belediyesinin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi.

 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 29. İstanbul Sanat Fuarı’nın açılış törenlerinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Çevre Bakanı, boğazlarla ilgili yetkinin İBB’de olmadığını söyledi. Siz ne söyleyeceksiniz” sorusuna cevap verdi. 

“Çok talihsiz bir açıklama" yorumunda İmamoğlu şunları söyledi:

İBB’nin Boğaziçi İmar Müdürlüğü var. Dün hatırlattım, yine hatırlatmış olayım. Boğaziçi İmar Müdürlüğümüz burada yapılaşmayla ilgili olarak denetçi, gözlemci, ruhsatlandıran, yanlış ve aykırı uygulamaların yıkımını yapan ve yıllardır bu şekilde hizmet eden bir kurum. İBB kurumunu Sayın Bakan ya unuttu ya da unutturdular. Boğazların her iki yakasını koruyan bir İBB yönetimi var artık. Çok titiz, çok kararlıyız. İstanbul halkı 16 milyon insan, bize yetki verdi, dedi ki: Boğazları siz koruyacaksınız. Dolayısıyla biz bu korumanın ya da bu sürecin en emin noktasıyız. Böyle bir arayışın demokrasiye vereceği zarar, anayasaya vereceği zarar, 16 milyon insana saygısızlık gibi çok parametrelerimiz var. O bakımdan bu yanlıştan dönmelerini öneriyorum. Kararı hazırlayanlar ile alakalı fikrimi söylemiştim. Yine söyleyeyim: 31 Mart’taki seçimi iptal etme konusundaki ısrarcı davranıp, bu iptal yapanlarla, bunu yapanlar aynı kişiler. O bakımdan İBB yetkilidir. Kimse İstanbul’da gölge bir belediye kurma çabası içerisinde olmasın. İstanbul Belediyesi’nde 16 milyon insanın desteğini almış bir yönetim var, bir belediye başkanı var. Lütfen keyfini çıkarsınlar

Yorumlar