İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan bir seçim açıklaması daha

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, oyların yeniden sayılmasının sonucu değiştirmeyeceğini iddia ederken, belediyeden evrak kaçırıldığı söylentilerine ilişkin ise "Somut tespitlerimiz var" şeklinde yanıt verdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, Deutsche Welle (DW) Türkçe'den Burcu Karakaş'a açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu, geçersiz oyların tamamının sayılması konusunda bir ısrar olduğunu, ancak bunun "Çok soyut, uygulamada da çok olmayan, yapılmamış bir şey" olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Evrak mı Kaçırılıyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çeşitli evrakların kaçırıldığına dair iddialar konusunda da Ekrem İmamoğlu, evrakların kaçırılması ve Büyükşehir Belediyesi içerisinde bazı taşınmalar konusunda ihbarlar geldiğini belirtti.

İmamoğlu, dijital ortamda bazı bilgilerin silinmesiyle ilgili kurumlardan katkı istendiği noktasında "Somut tespitlerimiz var" dedi.

Bu iddia ve tespitleri, Büyükşehir Belediyesi'ne hakim olduktan sonra inceleyeceklerini belirten İmamoğlu, "Elbette ki görevi teslim aldıktan sonra daha somut bir şekilde kamuoyu ile paylaşmamız doğru olacak" dedi.

Yorumlar