İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın sözlerine yanıt

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın İstanbul seçimlerinde yapılan usulsüzlüğü tek tek anlattığı açıklamasına CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'ndan itiraz var. İmamoğlu, rakibinin yaptığı açıklamalardan birşey anlamadığını söylerken, eski İBB başkanı Mevlüt Uysal'ın o sözlerini de yanıtladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın sözlerine yanıt

İSTANBUL'da seçim yarışı kıran kırana devam ediyor. CHP ve AK Parti adayları 23 Haziran'a kadar kapı kapı dolaşarak oy isterken, iki rakip arasında rekabette iyice kızışmaya başladı.

Binali Yıldırım'ın 31 Mart seçimlerindeki usulsüzlüğü anlatırken yaptığı açıklamalara CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. 

Binali Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada "En büyük hile veya yolsuzluk üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Bakıyor seçmene AK Parti'nin adayına verecek gibi duruyor, büyükşehir pusulasını vermiyor. İki tane veriyor. Bunu o gün gelen şikayetlerden biliyoruz. Sandıklar kapanıyor oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300 oy pusulası var. 250 oy kullanılmış, geriye 50 pusula kalması lazım. Sayıyorlar 60-65 çıkıyor. Gündüz vermedikleri pusulalar fazla çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı.

"Üç defa dinledim, ne söylediğini anlamadım"

Ekrem İmamoğlu, "Bir defa dinledim, belki anlamadım dedim bir defa daha dinledim. Arkadaşlarım bana özetini sabah gösterdiler. Samimiyetle söylüyorum bir daha dinledim. Tam üç defa dinledim. Bu kadar pozitif bilimle uğraşan, mühendislik yapan birisinin ben ne söylediğinden bir şey anlamadım" dedi. 

İmamoğlu, eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın daha önce soyadına göre AK Parti’ye oy vermesi gerekenlerin seçmen listesinde olmadığı şeklindeki açıklamasını da hatırlatarak şunları söyledi:

“Bir de hani daha önce soyadına göre seçmen tercihi konusunda ileri fikirlerini öne koyan AK Parti yöneticilerine şimdi daha da şaşırıyorum. Yüzünden, gelişinden ya da duruşundan AK Partili olduğu tespit edilmiş üzerinden bir tezle pusula verilmiş verilmemiş gibi… Üzüldüm yani. Bu kadar makam, bu kadar pozitif bilimle uğraşan bir insanın bu şekilde yorum yapması beni çok üzdü… Nokta!"

Yorumlar